DERYA KUMTEPE - Garanti BBVA Leasing; güneş enerjisine yatırım yapmak isteyenler için Gumbel Group firmalarından Elseroof Enerji ve Heran Enerji ile işbirliğine imza attı. Bu işbirliği kapsamında hem yatırımcılara özel çözümler sağlanacak hem de Türkiye’de güneşin yaygınlaşmasına yardımcı oluncak. 

HEDEF, ENERJİ İTHALATINI AZALTMAK 

Güneş enerjisi alanında yaşanan finansman sorununu çözebilmek amacıyla yapılan bu iş birliği kapsamında enerjiye harcanan maliyetinin ve enerji ithalatının düşürülmesi hedefleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Elseroof Enerji ve Heran Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem, Garanti BBVA Leasing ile gerçekleştirilen iş birliği sayesinde yatırımcıların ihtiyacına yönelik çözümler üretileceğini belirtti. Herdem, konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Bu protokol ile yatırımlar,  geri dönüş süreleriyle müşterilerimizin elektrik giderlerini öngörülebilir kılacaktır. Elseroof Enerji ve Heran Enerji; güçlü altyapısı ve büyük tecrübeye sahip teknik kadrosuyla Garanti BBVA Leasing, bizim için önemli bir çözüm ortağı olacak ve müşterilerimizin finans konusundaki sorunlarını güçlü yapısıyla giderecektir” dedi. 

SEKTÖRÜN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR

Garanti BBVA Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen ise yenilenebilir enerji kaynaklarına finansman sağlamayı önemsediklerini belirterek “Elseroof Enerji ve Heran Enerji ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile sektörün gelişmesine ve yatırımların yaygınlaşmasına katkı sağlayacağız. Güneş enerjisi santral projelerine bugüne kadar önemli finansman sağladık. Bu alanda elde ettiğimiz deneyimleri, çatı pazarındaki yatırımcılarımıza da sunduk. Bundan sonra da önemli işbirliklerine imza atmaya devam edeceğiz” dedi.