DERYA KUMTEPE - Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında Akköy Güneş Enerji Santrali’nin ilk aşamasını tamamlayarak devreye almıştı. Güneş tarlaları projesinin ikinci aşaması olan Akköy GES 2 ise 2018 yılında faaliyete geçmişti. Güneş tarlaları büyümesini sürdürdü ve projenin üçüncü aşaması 3 ay önce tamamlandı. Projede toplam 8 bin 480 adet güneş paneli kullanıldı. 

YILDA 4 MİLYON KWH ENERJİ HEDEFİMİZ VAR 

Konuyla ilgili değerlendirme de bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan aynı zamanda Türkiye’de 120 dolayında belediyenin üyesi olduğu Enerji Kentleri Birliği Başkanlığı görevini de üstleniyor. Zolan, “Güneş tarlaları projemizin üçüncü ayağının tamamlanmasıyla birlikte 2 MW değerinde bir güç yakaladık. Belli periyotlarda hizmete giren proje bugüne kadar 4.1 milyon kWh elektrik enerji üretti. Yatırım maliyetinin önemli bir kısmını ise bugüne kadar ürettiğimiz enerji ile karşıladık. Akköy GES1, 2 ve 3 projeleriyle yılda 4 milyon KWh elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyoruz.” dedi. 

DENİZLİ’NİN TÜM KAYNAKLARI ENERJİYE DÖNÜŞÜYOR

Yenilenebilir enerji kaynaklarına gösterdikleri önemin altını çizen Zolan, Denizli’nin çöpünden çamuruna kadar tüm kaynaklarını enerjiye dönüştürdüklerini belirtti. Zolan, “Katı Atık Düzenli Depolama Sahamız sayesinde çöplerden elde ettiğimiz metan gazını, Merkez Atıksu Arıtma Tesisimizdeki çamurdan elde ettiğimiz biyogazı ve güneş enerjisi santralinden elde ettiğimiz güneş ışınlarını enerjiye dönüştürüyoruz. Yenilenebilir enerji demek çevreyi korumak demektir, ülke ekonomisine katkıda bulunmak demektir. Denizli Büyükşehir Belediyemizin yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlar ülkemize örnek olmayı sürdürecek” dedi.