Güneş enerji santralinin kurulumu konusunda müşteriye özel finansman desteğinin sağlanabilmesi için önemli bir iş birliğine imza atıldı. Garanti BBVA Leasing ve CW Enerji bu protokol kapsamında yatırımcıların önünü açacak.  

GÜNEŞ ENERJİSİNE UYGUN FİNANSMAN ÇÖZÜMLERİ SAĞLANACAK 

Bu iş birliği ile ilgili bilgi veren CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, bu iş birliğinin sektöre katkı sağlayacağını ve güneş enerjisine uygun finansman çözümleri sunulacağını söyledi. Savran, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Güneş enerjisi santrali kurulumunda yatırımcılara finansman konusunda da yardımcı olmak istiyoruz. Bu sebeple güneş sistemleri üreticisi olarak Türkiye adına yatırım yapıyoruz.  Güneş enerjisi, Türkiye’nin dünyadaki stratejik önemini ortaya çıkaracak önemli bir avantaj. Biz bu konuda hızlı çalışarak bir güç haline getirmeyi hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde, güneş enerjisiyle elektrik üretmek isteyen firmalara, hızlı ve kolay kredi sistemiyle yardımcı olacağız. Böylece finansman sorunu ortadan kalkacak. Garanti BBVA Leasing firması ile çalışarak hem sektörümüze hem de Türk ekonomisine katkı sağlayacağız. Ayrıca sürdürülebilir enerjiyle doğal kaynakların verimli kullanılmasıyla ilgili bir katkımız olacak.” dedi. 

ÇEVRECİ YATIRIMLAR DESTEKLENİYOR 

İş birliği kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Garanti BBVA Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, destek verirken çevreci yatırımlara her zaman öncelik verdiklerini belirtti. Gökmen, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü. “Güneş enerji santrali projelerine bugüne kadar ciddi finansman desteği sağladık. Bu alanda kazandığımız deneyimi çatı üstü GES projeleri konusunda da yatırımcılara sunmak istiyor ve ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz. CW Enerji’yle gerçekleştirdiğimiz iş birliği çerçevesinde, işletmelere nakit akışlarına uygun ödeme planıyla kendi elektriklerini üretecek tesisler kurmalarına olanak sağlarken, sürdürülebilir finansman çözümleri de yaratıyoruz” dedi.