"Güneş Enerjisi Küresel Piyasa Görünümü" raporu SolarPower Europe tarafından hazırlandı ve Intersolar Avrupa Güneş Enerjisi Konferans ve Fuarı'nda açıklandı. Rapora göre küresel güneş enerjisinin toplam kurulu gücü mayıs itibariyle “teravat” seviyesine yükseldi. 2022 yılı sonunda ise 200 gigavat kapasite eklenecek.

YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM ETTİ 

Koronavirüs salgını nedeniyle tedarik zincirindeki aksamalara rağmen son 3 yıl içerisinde güneş enerjisindeki yatırımlar sürdü. Bu çalışmalar neticesinde küresel güneş enerjisi piyasasında kritik eşik aşıldı ve yeni bir döneme girildi. 2025 yılına kadar toplam kapasitenin 2,3 teravata ulaşması öngörülüyor. 2012 yılında güneş enerjisi kurulu gücünde 100 gigavatın aşılması kritik eşik olarak değerlendirilmişti.

23 NİSAN’DA TRAFO DUVARINDAN TUVALE 23 NİSAN’DA TRAFO DUVARINDAN TUVALE

“HEDEFE 3 YIL İÇERİSİNDE ULAŞILMASI BEKLENİYOR” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren SolarPower Europe Başkanı Aristotelis Chantavas, “Güneş enerjisinde "teravat çağı"na girildi. 2 teravatlık kapasite eşiğine 3 yıl içinde ulaşması hedefleniyor. Güneş enerjisi global anlamda en hızlı büyüyen ve gelişen kaynak olarak dikkat çekiyor. 2021 yılında 302 gigavatlık yenilenebilir enerji kapasitesi kurulumu gerçekleşti. Bunun 168 gigavatını güneş enerjisi oluşturuyor. Tüm dünya güneş enerjisinin iklim değişikliği ile mücadele başarılı olduğunu ve ülkelerin enerjide bağımsız olmasını sağlaması açısından önemli olduğunu gördü. Güneş enerjisi sıra dışı enerji fiyatlarının yaşandığı günümüzde bize biraz rahatlama sağlayacak." (AA)