GoodWe Türkiye, hem Türkiye pazarında pazar payını korumak ve yükseltmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye, Orta Doğu ve Balkan ülkeleri ile gerçekleştirdiği anlaşmalar kapsamında ihracat rakamını bir önceki yıla göre 5 kat artıran GoodWe, yeni dönemde de daha çok lokal ve global projelerde yer almayı hedefliyor. Yeni dönem hedeflerini ve projelerini konuştuğumuz GoodWe Türkiye CEO’su Engel Taştan, özellikle Türkiye pazarıyla ilgili çalışmalarını anlattı. 

“ÇATI PAZARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 

GoodWe, PV inverterlerinin ve enerji depolama çözümlerinin araştırılmasına ve üretimine odaklanan lider ve stratejik bir kuruluştur. 80'den fazla ülkede 16GW'lık bir kurulum ile 0.7kW ila 250kW arasında değişen GoodWe inverterleri, büyük oranda; konut ve ticari çatılarda, endüstriyel ve zemine monte & şebeke bağlantılı büyük ölçekli sistemlerde kullanılmaktadır. GoodWe, global pazarda yüzde 14’lük bir pazar payına sahip ve sıralama olarak 4’üncü durumdadır. Aynı zamanda 2020 yılında evsel depolama konusunda da dünyada birinci olarak seçilmiştir. GoodWe, dünya pazarında yaklaşık 70 ülkeye aktif satış yapıyor. Bu ülkeler içerisinde; Avrupa, Güney Amerika, Orta Doğu, Orta Asya ve Rus ülkeleri bulunuyor. Türkiye pazarında şu anda yaklaşık 1GW çalışan inverter mevcut ve bu yaklaşık yüzde 14 pazar payı demek. Türkiye pazarında 2013 yılından beri sıkı biri çalışma içerisindeyiz ve her zaman özellikle çatı pazarı için çaba gösteren bir marka olduk. 2016 yılından itibaren resmi olarak Türkiye şirketini kurduktan sonra başta 2 personel, bugün ise 10 kişilik dinamik ve tecrübeli bir ekip ile sektörümüzde rol almaya devam ediyoruz. Hem İstanbul hem İzmir satış ofislerimiz ve aynı zamanda Kayseri’deki mevcut Bakım & Onarım ve Servis merkezimiz ile değerli müşterilerimize ihtiyaç duydukları her an hizmet veriyoruz.    

“GOODWE LİTYUM BATTERY ÜRETİME BAŞLAYACAK” 

GoodWe olarak, 2020 yılı sonu itibari ile yeni HT Serimiz olan 100kW, 120kW, 136kW (1100V & 10MPPT) inverter satışlarına başladık. 2021 yılı başı itibari ile de 250kW (1500V & 12MPPT) inverterlarımızı satışa sunacağız. Aynı zamanda, bu yıl GoodWe Lityum Battery üretime giriyor ve çok yakında endüstriyel battery ve evsel battery çözümleri sunmaya başlayacağız. Burada GoodWe, global pazarda çok ünlü olan bir lityum battery üreticisini satın alarak kendi bünyesine kattı ve bu pazarda ismini duyurmak için kollarını sıvadı. Son olarak GoodWe, Eylül ayı başında Çin Shanghai Borsası’nda halka açıldı ve bu şekilde daha fazla büyüyebilmek için kendisine bir avantaj sağladı.

“LOKAL VE GLOBAL PROJELERDE OLACAĞIZ”

GoodWe Türkıye ekibi olarak, hem Türkiye pazarında Pazar payımızı korumak ve yükseltmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz hem de ülke ekonomisine katkı sağlayabilmek için ihracatımızı daha çok artıracağız. Türkiye’den; Orta Doğu ve Balkan ülkelerine yaptığımız satışlar ile ihracatımızı, 2019 yılına göre 5 kat arttırarak, 2020 yılı hedefimize çoktan ulaşmış durumdayız. Aynı hızla devam ederek, daha çok lokal ve global projede GoodWe kullanılmasını sağlamaya devam edeceğiz.