Güneş ve rüzgâr enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları alanında mühendislik, tedarik ve projelendirme hizmetleri sunan Göktekin Enerji, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yer alan 24.193 kW kurulu gücündeki lisanslı GES yatırımının %100 hissesini, mühendislik, enerji, inşaat, madencilik ve otelcilik alanlarında faaliyet gösteren Birleşim Grup’a devretti.

Göktekin Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Göktekin ve Birleşim Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan’ın ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdris Çakır’ın imzalarıyla gerçekleşen hisse devir töreninde Göktekin Enerji ve Birleşim Grup’un üst düzey yetkilileri ile kreditör banka olan QNB Finansbank’ın Bölge Müdürü Erçin Demirkol ile Ticari Şube Müdürü Dilek Babiloğlu’da yer aldı.

“ÜÇ FARKLI YATIRIM İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ OLDU”

Göktekin Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Göktekin, Gülbahar Elektrik Üretim A.Ş.’nin Birleşim Grup’a devrine ilişkin; “Biz bu projeyi aldığımızda satış amaçlı değil de uzun vadede elimizde tutacağımız değerli bir yatırım olarak düşündük. Ancak gelinen noktada Birleşim Grup gibi enerjiden inşaata birçok alanda faaliyet gösteren önemli bir gruba devretmiş olmaktan dolayı çok memnunuz. Her iki taraf adına hayırlı olmasını dilerim. Göktekin Enerji olarak bundan sonra da hem yurt içinde, hem de yurt dışında güneş ve rüzgâr enerjisi üzerine yatırımlara devam edeceğiz. 2021’de Avrupa’da üç farklı yatırım için ciddi çalışmalarımız oldu. Bu yılın başında bunları neticelendireceğiz ve bu devirden elde edilen kaynak da bu yurtdışı projelerinde değerlendirilecek. Birleşim Grup’un gerçekleştireceğimiz yurt dışı yatırımlarımızla ilgili de pozitif yaklaşımı bizi ayrıca memnun etti. İleride kendileri ile bu konuda yeniden bir araya gelebiliriz.” dedi.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARIYLA ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Birleşim Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan ise; ‘’Birleşim Grup olarak yenilenebilir enerji alanında yatırımlarımıza başladığımız günden bugüne kadar 3 ayrı lokasyonda toplam 55,2 MWp kurulu gücünde lisanslı güneş enerji santrallerini bünyemize kattık.  2022 ve sonraki yıllarda da gerek yurt içi gerekse yurt dışı projelerimizle yeşil enerji alanındaki kurulu gücümüzü önce 100 MW’a, devamında da 500 MW’a kadar çıkartmayı hedefliyoruz. Mevcut 55,2 MWp kurulu gücümüzle yaklaşık 86.000 MWh elektrik enerjisi üreterek ortalama 40.000 konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılıyoruz.  Ürettiğimiz elektrik kaynağını sıfır emisyonlu, yenilenebilir temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisinden sağlayarak karbon emisyonunu önemli ölçüde azaltıp yılda 55.728 ton karbonun atmosfere salınımının engellenmesinde rol oynuyoruz. Bundan sonra yenilenebilir enerji alanında yapacağımız yatırımlarla sürdürülebilirlik konusunda ülkemiz için daha fazla katma değer yaratmayı hedefliyoruz.” dedi. 

“KARBON EMİSYONLARI AZALTAN PROJELERDE YER ALMAK İSTİYORUZ”

QNB Finansbank Bölge Müdürü Erçin Demirkol da şunları söyledi; ‘’Sürdürülebilirliği ve kapsayıcılığı odağına alan bir banka olarak, tüm iş kollarımızda karbon emisyonlarını azaltan projelerde yer almayı çok önemsiyoruz. QNB Finansbank olarak bu projelerde kreditör banka olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Banka olarak, sürdürülebilir kalkınma konusundaki çalışmalar önceliğimiz. ‘Yeşil Enerji’ ve ‘Sürdürülebilir Enerji’ projelerinde yer alma, emisyonları azaltma ve iklim değişikliğiyle mücadele etme konusunda kararlıyız.” diye belirtti. 

Birleşim Grup YKB Mesut Altan / Göktekin Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Göktekin / Birleşim Grup YKB  Birleşim Grup YK Başkan Vekili İdris Çarkır


 

OEDAŞ SEÇİM ÖNCESİ HAZIRLIKLARI TAMAMLADI OEDAŞ SEÇİM ÖNCESİ HAZIRLIKLARI TAMAMLADI