GittiGidiyor, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) aldı. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı, “Çevreyle ilgili gerekli önlemleri alarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmayı amaçlıyoruz” dedi. 

500 MW’LIK TÜKETİMİNİ RÜZGAR ENERJİSİNDEN SAĞLAYACAK 

GittiGidiyor açıklamasına göre, şirket, ofisindeki elektriğini tamamen yenilenebilir kaynaklardan elde etme konusunda attığı adımla, I-REC kazandı. GittiGidiyor yenilenebilir enerjiyi Aksa Elektrik’ten temin edecek. GittiGidiyor, aldığı I-REC sertifikasıyla yılda 500 MW’lık tüketiminin tamamını rüzgar enerjisinden karşılayacak. Bu sayede yılda 246 bin ton karbondioksit salınımını engelleyecek ve doğada 600'e yakın ağacın kesilmesine engel olacak.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI ÇALIŞMALARA HIZ VERDİK”

GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı, “Doğal kaynakların korunması için toplumun tüm aktörlerinin harekete geçmesi gerekiyor. Biz de bu noktada sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımıza hız verdik. 2020 yılında WWF Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) programını başarıyla tamamlayarak 'Yeşil Ofis Sertifikası' alan ilk eBay ofisi olduk. Şubat 2021’de sorumlu üretim ve sorumlu tüketim konusunda ortak bilinç oluşmasına katkı sunmak üzere sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle 'Gitmesine İzin Verme' projemizi hayata geçirdik. Son olarak, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası alarak çevreye ve doğaya katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyuz." dedi. 

“ŞİRKETLERE ÇÖZÜM ORTAĞI OLUYORUZ”  

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı, "Aksa Elektrik olarak yenilikçi çözümlerimizle enerjinin olduğu her alanda müşterilerimize fayda sağlayan oldukça kıymetli işler yapıyoruz. 2020 yılında başladığımız yeşil enerji tedarikiyle tamamen yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrik kullanımının önünü açtık. Yeşil enerji kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlanacağını düşünüyoruz. GittiGidiyor ile gerçekleştirdiğimiz yeşil enerji anlaşmasından dolayı da oldukça mutluyuz. Deneyimli, alanında uzman ekibimiz, yatırımlarımız, yenilikçi enerji çözümlerimiz ve Türkiye geneline yayılan geniş hizmet ağımızla müşterilerimizin her zaman yanındayız." dedi. (AA)