Enerji yatırımlarına teknoloji, mühendislik, üretim ve taahhüt gücüyle hizmet sağlayan Girişim Elektrik A.Ş, halka arz sürecini başlattı. Şirket, halka arz sürecini Oyak Yatırım konsorsiyum liderliğinde yapacağını açıklarken başvuru dosyasını 12 Nisan 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) ve Borsa İstanbul’a teslim ettiğini bildirdi.

“HALKA ARZ SÜRECİMİZİ BAŞLATTIK”

Girişim Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Behiç Harmanlı konuya ilgili açıklama gerçekleştirdi. Harmanlı, “Enerji sektöründe 22 yıldır üretim, iletim, dağıtım ve verimlilik olmak üzere her alanda geniş bir yelpazede hizmet sunuyoruz. Enerji santralleri ve önemli enerji tesislerinin anahtar teslim kurulumu, üretim gücü, elektriksel ürünlerin tedariği ve mühendislik konularında hem Türkiye’de hem de 7 ülkede ofis ve tesislerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halka arz sürecimizi de başlattık. Halka arz ile kurumsal yapımızı güçlendirmeyi, markalaşma ilkelerini geliştirmeyi, sektörel büyüme hedefimize ivme kazandırmayı ve bu zamana kadar kazandığımız tecrübelerle elde ettiğimiz değeri yatırımcılarımızla paylaşmayı amaçlıyoruz’’ dedi.

235 MİLYON TL İLE NET KARA SAHİP OLDU 

Girişim Elektrik, 2020 yılında 880 milyon TL hasılat elde etti ve son 2 yıl içerisinde halka arz olmuş firmalar arasında yaklaşık 235 milyon TL ile en yüksek net kâra sahip oldu. Harmanlı, “Girişim Elektrik olarak Türkiye’ye önemli bir katma değer sağlıyoruz. Yenilenebilir enerjinin bölgedeki önde gelen aktörlerinden biri olarak uzun yıllardır hem Türkiye’nin dört bir yanında hem de tüm EMEA bölgesinde yatırımcılara verimli, kazançlı ve ihtiyaçları doğrultusunda optimize edilmiş yatırımlarla buluşturuyoruz. Şimdi yeni hedeflerimizle bu faydayı en üst seviyeye çıkaracağız.” dedi.