CK Enerji, müşterilerine Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) sunuyor. Bu firmalardan biri de Garanti BBVA oldu. Banka, CK Enerji’den temin ettiği bu sertifika ile hem genel müdürlük binası hem de veri merkez binalarında kullanılan elektriğin tamamının yenilenebilir kaynaklardan karşılandığı belgelenmiş olacak. 

40 MİLYON KWH ELEKTRİĞİN KAYNAĞI YENİLENEBİLİR OLACAK

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren CK Enerji Ticaret Müdürü Kıvanç Akyıldız, “Uluslararası kabul gören I-REC’i müşterilerimiz için temin ediyoruz. Müşterilerimize sağladığımız bu sertifika ile anlaşma dâhilindeki tüm tüketim noktalarında yeşil enerji kullanılacağını taahhüt etmiş oluyoruz. Garanti BBVA, 2021 yılı boyunca tükettiği 40 milyon kilovatsaatlik (kWh) elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacak. Bu sistem sayesinde üretilen her birim elektrik kaynağından başlayarak takip edilebiliyor ve son tüketiciye ulaşana kadar izlenebiliyor. CK Enerji olarak bu süreçte müşterilerimizin yanında olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi. 

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE ARTAN RİSKLERİ AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ”

Garanti BBVA Yatırım Bankacılığı ve Finansman Direktörü Emre Hatem, konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Hatem, “Banka olarak iklim değişikliğinden dolayı çoğalan riskleri azaltmayı hedefliyoruz. Dünyaya ve geleceğe iyi bakmak için çalışıyoruz. Çevresel etkilerimizi yönetebilmek için uzun süredir önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda, 2014 yılından bu yana yeni enerji yatırımlarında %100 yenilenebilir enerji projelerini finanse ediyoruz. 2015’te İklim Değişikliği Eylem Planımız’da taahhüt ettiğimiz Yeşil Ofis Standartları’nı geliştiriyoruz ve mutlak emisyonlarımızı azaltacak çalışmalar üzerinde yoğunlaşıyoruz. Bu çalışmalar ile 2020 yılında altyapısı müsait Garanti BBVA şube ve binalarında tüketilen elektrik için %100 Yenilenebilir Enerji Anlaşması gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl, 809 Garanti BBVA şubemizde ve 46 binamızda, 73 milyon kWh’lık elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağladık. Bu sayede 34 bin 790 ton CO2 eşdeğeri karbon emisyonun önüne geçtik. Çalışmalarımızla dünyamızı korumaya devam edeceğiz” dedi.