18 MW kurulu gücündeki jeotermal enerji santralinin sahibi ve işleticisi durumundaki Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş’nin, Fransa menşeli halka açık enerji şirketi Albioma SA’ya (“Albioma”) satış süreci Hisse Alım Sözleşmesi’ndeki tüm ön şartların 14 Şubat 2022 tarihinde tamamlanmasından sonra hisse devrinin gerçekleşmesiyle tamamlandı. Turcas Petrol CEO’su olan Batu Aksoy, konuyla ilgili olarak Türkiye’ye uzun vadeli ve doğrudan yabancı sermaye yatırımı getirilmesine vesile olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 

TÜRKİYE’NİN JEOTERMAL POTANSİYELİ YABANCILAR İÇİN TESCİLLENDİ

Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Santrali’nin tüm hisselerinin Albioma’ya devredilmesinin Türkiye’yi yenilenebilir enerjide daha da ileriye taşıyacağını vurgulayan Batu Aksoy, şöyle devam etti: 

“Türkiye 1.600 MW’ı aşan kurulu gücü ile jeotermal kapasite açısından dünyada dördüncü sırada yer almaktadır.  Böylesine bir potansiyele sahip ülkemizde Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Santrali’nin Albioma gibi yenilenebilir enerji alanında uluslararası tecrübeye sahip bir şirkete devredilmesi yenilenebilir enerji sektörümüz açısından çok olumlu bir gelişmedir.  Turcas olarak enerji odaklı yatırım vizyonumuz ile şirket tarihimiz boyunca pek çok birleşme ve satın almaya imza attık.  Sektördeki deneyimimiz ve profesyonel insan kaynağımız ile hayata geçirdiğimiz her projenin ülkemize ve hissederlarımıza değer yaratması her zaman önceliğimiz oldu.”  

Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Santrali’nin başarısının Avrupa merkezli global bir yatırımcı tarafından tescillenmesinin gurur verici olduğunu söyleyen Aksoy, her daim desteklerini hissettiren hissedar, yönetim kurulu üyeleri, iş ortakları ve tüm şirket çalışanlarına teşekkürlerini iletti. 

ENERJİDE FARK YARATMA FIRSATI

Satışa ilişkin açıklamalar yapan Albioma Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Frédéric Moyne ise şöyle konuştu: “Albioma olarak, Turcas ekiplerine içtenlikle hoşgeldiniz diyoruz. Bu yeni operasyon, Grubumuzun jeotermal enerji pazarındaki varlığını güçlendirmesine ve operasyonel kabiliyetlerini geliştirmeyi sürdürmesine olanak sağlayacak. Gümüşköy ve Turcas Kuyucak Jeotermal Enerji santrallari arasındaki sinerjiden ve yeni coğrafyalarda kullanmak üzere ekiplerimizin bilgi birikiminden faydalanacağız. Grubumuz, 2030 yılına kadar %100'e yakın yenilenebilir enerji hedefini sürdürecek.”.

KBSB’NİN YENİ BAŞKANI HAMDİ HOPLAMAZ OLDU KBSB’NİN YENİ BAŞKANI HAMDİ HOPLAMAZ OLDU