Çataklı Enerji 2012’den bugüne İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin büyük şehirlerin de düzenlediği eğitimler ile yüzlerce katılımcıya fotovoltaik sistemler temel ve uygulama dersleri verdi. Bu eğitim zamanlarında katılımcı isteği üzerine ya İstanbul’a geliyordu ya da katılımcılara daha az masraf olsun diye Çataklı Enerji ekibi değişik şehirler de bu eğitimi organize ediyordu. 
Her şekilde 3 veya 5 gün işinizden, evinizden, sosyal hayatınızdan ve planlarınızdan uzak kalıyordunuz.  Kurs ücretinden hariç olarak bir de üstüne ulaşım ve konaklama maliyetleri de ekleniyordu. O dönem de sektörde kazançlar ve fırsatlar daha yüksekti, dolayısıyla eğitime yaptığınız yatırımı çok kısa sürede size geri dönüyordu.

FOTOVOLTAİK SEKTÖRÜ ÖZÜNE, ÖZTÜKETİME DÖNDÜ

Bölgedeki yatırımcı bulunduğu bölgeden hizmet almaya başladı, seyahat masrafları artı ve zaman değerlendi. Bu soruna da çözüm her zamanki gibi Çataklı Enerji’den geldi. Masrafları minimize edin, zamanınızı verimli kullanarak hem işinizin başın da olum hem fotovoltaik ve solar termal temel eğitimlerinizi tamamlayın. Eğitimin temeli Fotovoltaik Sistemler ve Solar Termal Sistemler kitaplarımıza dayanmaktadır. Kitabın her sayfası kelime kelime seslendirilmiş PowerPoint sunumu olarak sisteme yüklendi. Katılımcı bir bölümü tamamlamak için sonunda yapılan testten geçmesi gerekiyor. Geçemez ise bir sonraki bölüme geçemiyor. Tekrar aynı bölümü işlemesi gerekiyor. Fotovoltaik ve Solar Termal dersleri toplam 3 hafta sürüyor. Bu 3 hafta içerisinde pazartesiden perşembeye her gün o haftanın bölümleriyle ilgili canlı destek soru cevap saatleri ve cuma günleri ise haftanın konularının özeti canlı olarak belirlenen saatlerde anlatılıyor. Katılımcı sisteme kaydolduktan sonra eğitim tarihlerinin başlangıç sürecini takip etmelidir. Eğitim tarihi başladıktan 3 hafta içinde dersler ve testleri bitirmek zorundadır. Aksi taktirde başarısız sayılacaktır.