Sektörün en küçük gövdesine ve devrim yaratan kullanım kolaylığı için sektörde bir ilk olan kirlenme önleyici kaplamaya sahip yeni sensörler, 1500 mm ile sınıfının en uzun algılama mesafesini sunuyor.

OMRON’un E3AS Serisi, bulunduğu sınıfın en küçük gövdesine ve 1500 mm ile en uzun algılama mesafesine sahip. Sensörler, algılama mesafelerinden veya farklı renklerden, malzemelerden ve nesne yüzeylerinden etkilenmeden kararlı algılama sağlar. Bu şekilde sensörlerin seçilmesi, ayarlanması ve bakımı kolaylaşır; sistemin devreye alınması ve kapasiteden yararlanma oranları iyileşir. E3AS Sensörleri, çeşitli renk ve şekillerdeki ürünlerin bulunduğu konveyör hatlarında ya da sensör kurmak için dar alana sahip montaj hatlarında kullanılabiliyor. 

Hızlı devreye alma ve kararlı çalışma, üretim tesislerinde kritik öneme sahiptir. OMRON, bu ihtiyacı karşılamak için E3AS Serisi ile algılama mesafesini önceki modellere göre beş kat artırdı*4. E3AS Serisinin algılama prensibi, algılama nesnelerinin özelliklerinden bağımsız olarak yüksek algılama kararlılığı sağlayan Hareket Süresidir (Time of Flight/TOF). Bu şekilde sensörlerin seçilmesi ve ayarlanması kolaylaşır. Buna ek olarak, sektörün algılama yüzeyindeki ilk kirlenmeyi önleyici kaplaması, yağ veya toz saçılan ya da buhar oluşan ortamlarda yanlış algılamayı ve bakım sıklığını azaltır. E3AS Serisi, taşıma ve montaj süreçlerinde sistemin devreye alınması ve kapasiteden yararlanma oranlarının iyileştirilmesine yardımcı olur. 

OMRON, "innovative-Automation" isimli stratejik konseptiyle yenilikçiliğin üç temel öğesini sunuyor. "entegre" (kontrol evrimi), "akıllı" (ICT ile geliştirilen akıllı sistemler) ve "interaktif" (insanlar ve makineler arasında yeni bir uyum). E3AS Serisi ile sistem devreye alma ve kararlı çalışmayı geliştiren OMRON, iş gücü kesintileri de dahil olmak üzere üretim tesislerindeki sorunları çözmeye devam ediyor ve müşterileriyle birlikte "innovative-Automation" konseptinin hayata geçişini hızlandırıyor.

Özellikler:

1.    Sınıfının en küçük gövdesi ve 1500 mm ile en uzun algılama mesafesi
     50 ila 1500 mm geniş algılama aralığına sahip E3AS Serisi, uygulamaya bağlı olarak farklı sensör seçme gereğini ortadan kaldırır. Kullanıcılar, kurulum ortamı gerekliliklerini karşılamak için metal veya plastik kutulu bir model seçebilir. Küçük boyutları dar alanlarda kurulum sağlar.


2.    Çeşitli renklerde ve malzemelerden oluşan nesneleri algılama, hızlı değerlendirme ve ayarlama sağlar
Konvansiyonel fotoelektrik sensörlerde, algılanan her nesne için ön değerlendirme veya konumlandırma gerekiyordu. E3AS Serisi, çeşitli renklerde ve malzemelerden oluşan nesneleri ayarlanan mesafeye göre algılayarak daha hızlı değerlendirme ve ayarlama sağlar.

3.    Sektörde bir ilk olan kirlenmeyi önleyici kaplama, algılama yüzeyinde kontaminasyonu önler (Patent Beklemede*5)

E3AS Serisinin algılama yüzeyindeki kirlenmeyi önleyici kaplama; su damlacıkları, yağ ve tozun algılama yüzeyine yapışmasını önler ve lensin buğulanmasını önler. Böylece yanlış algılama ve temizleme sıklığı azaltılır.
 
4.    Farklı malzemeler/metaller için lazer kaynak teknolojileri, sensör arızalarını önlemek için sızdırmazlık sağlar (Patentli*5)
E3AS Sensör gövdesi paslanmaz çelikten üretilmiştir (SUS316L).