VAT Enerji, Ferro Döküm İşletmesi'ndeki basınçlı hava projesine start verdi. Etüt-analiz, VAP danışmanlığı ve proje uygulama konusunda Ferro Döküm'e hizmet veren VAT Enerji, birim basınçlı havanın üretimi için harcanan enerjinin azaltılması yönünde çalışmalarına başladı.

OBSERVER İLE SÜREKLİ İZLENECEK 

Proje kapsamında verimsiz kompresörlerin ve kurutucunun değiştirilmesi, hava kaçakların azaltılması ve basınçlı hava izleme sistemi (Observer) ile proseslerin hava tüketimlerinin sürekli izlenmesi hedeflenmektedir.

YILDA 950 BİN TL TASARRUF SAĞLAYACAK 

VAT Enerji Satış Müdürü Gökay Çomoğlu "Ferro Döküm, enerji verimliliği bilinci yüksek bir işletme. Yapmış olduğumuz proje etüdü ile basınçlı hava sisteminin verim analizi yapılmış ve işletmenin basınçlı hava maliyetlerini azaltacak projeler geliştirilmiştir. Bunun yanı sıra VAP başvurusu yapılmış, projemiz Bakanlığımız tarafından da onaylanmıştır. Uygulamasını da yapacağımız proje ile işletme, yaklaşık 950.000 TL/yıl tasarruf elde edecektir. Projemizde bizlere inanan ve destekleyen tüm işletme yetkililerimize teşekkür ederim. Ülkemiz için, işletmelerimiz için tüm enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz"

www.vat.com.tr

ENERJİ YATIRIMLARI RÜZGÂRA YÖNELDİ ENERJİ YATIRIMLARI RÜZGÂRA YÖNELDİ