Güneş enerjisinden elektrik elde etmede büyük öneme sahip fotovoltaik güneş panellerinin çatı üstü ve saha uygulamalarının yanında istenilen her zeminde kurulumunun gerçekleştirilebilmesine imkan veren "esnek güneş panelleri", kullanıcılara duvar, çatı, gemi, bot ve karavan gibi birçok alanda güneşten elektrik üretme fırsatı sunuyor.

HER ALANDA KURULUM YAPILABİLİYOR 

TRIENERGIA Energy Design, Intersolar Avrupa Güneş Enerjisi Konferans ve Fuarı'nda farklı büyüklük, esneklik ve dayanıklılığa sahip güneş panellerini sergiledi. Güneş enerjisini günlük yaşamda daha fazla fonksiyonel kullanmak isteyen kişilerden ilgi gördü. Farklı büyüklük, verimlilik, esneklik ve kapasiteyle üretilebilen panellerle çatı üstü ve saha uygulamalarının yanında istenilen her zeminde kurulum yapılabiliyor. Duvardan çatılara, deniz botundan karavana kadar birçok alanda kullanılabiliyor.   

"DAHA ÖZGÜRCE ELEKTRİK ÜRETİM İMKANI SAĞLIYOR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren TRIENERGIA Energy Design'ın Ürün Müdürü Matteo Bonaldo, “Esnek panellerin tasarımını ve distribütörlüğünü üstleniyoruz. Esnek olarak şekillendirip üretimi yapılan paneller bir binanın güneş alan tüm alanlarına kolayca uygulanabiliyor. Bu panellerin verimliliği çatı üstü santrallere oldukça yakın.  Maliyet açısından da diğer panellere göre fiyat farklılığı bulunuyor. Bu paneller fiziksel olarak diğer panellerden farklı özellik ve ham maddeye sahip ancak elektrik üretiminde aynı verimliliği yakalayabiliyoruz. Bu tasarımların amaçlarından biri taşınabilir olmaları ve istenilen her yere monte edilip elektrik üretimine katkı sağlamaları. Size daha özgürce elektrik üretim imkanı sağlıyor." dedi.

MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM

“İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE KURULUM İMKANI SUNUYOR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren TRIENERGIA Energy Design temsilcisi Stefano Costa, “Ürünler Çin'de üretiliyor ve tüm dünyaya ulaştırabilecek distribüsyon ağı bulunuyor. Kullanıcılarımızdan gelen taleplere göre panellerin ebatlarında değişiklik yapabiliyoruz. Bu da kullanıcılara istedikleri büyüklükte kurulum imkanı veriyor. Güneşten elektrik üretmek artık lüks sayılmıyor. Teknoloji geliştikçe farklı örnekler görmeye devam edeceğiz." diye konuştu. (AA)