AA – Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş’nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Esenboğa Elektrik geçtiğimiz günlerde halka arz edildi. Kısa süre içerisinde toplam talep 1.337.832.119 TL’ye ulaştı. 6 katı aşan rekor taleple de borsayı canlandırdı. Halka arz tutarı 204 milyon TL olan Esenboğa Elektrik, son yılların en büyük ve yıldız pazarı oldu.   

GÜNEŞ SEKTÖRÜNDEKİ YATIRIMLARA DEVAM 

Naturel Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şenel konuyla ilgili değerlendirme yaptı. Şenel, “Borsa İstanbul'da işlem gören ilk ve tek güneş şirketiyiz. 2020 yılında ise yüzde 100 bağlı ortaklığımız olan Esenboğa Elektrik içinde aynı süreci başarıyla tamamladık. Borsa İstanbul'da işlem gören ikinci güneş şirketi olarak önemli bir pazarda yer alıyoruz. 11 yıl önce şirketimizi kurduğumuz zaman bugünlere geleceğimizi hayal bile edemezdik. Türkiye’nin gücüne, potansiyeline inandık. Halka arzımıza 250 bin yatırımcı 1 milyar 337 milyon TL talep ile katılım gerçekleştirdi. Sorumluluklarımız oldukça arttı. Bu durumun farkında olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi. 

“TÜRKİYE ENERJİ FAKİRİ DEĞİL”

Konuyla ilgili gelişmeleri değerlendiren bir diğer isim ise Naturel Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Cem Göçmen oldu. Göçmen, “Yıllardır Türkiye’de enerji kaynaklarının olmadığı konuşuluyordu. Türkiye için enerji fakiri deniliyordu. Artık enerji değiliz. Sonsuz bir enerji kaynağımız var. Bugünkü maliyetleri değerlendirdiğimizde güneş en ucuz teknoloji. 2019 yılında dünya üzerinde kurulan santrallerin yüzde 48’i güneş, yüzde 25’i ise rüzgardı. Bu kaynakların gücü Türkiye’de sınırsız. Diğer ülkelerden eksiğimiz yok hatta fazlamız var.” dedi.