1 Ağustos 2019’da halka arz edilen Naturel Enerji’nin yüzde 100 bağlı ortaklığı Esenboğa Elektrik Üretim AŞ’nin halka arzı, rekor talep topladı. Esenboğa Elektrik Üretim AŞ açıklamasına göre, Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret AŞ'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Esenboğa Elektrik Üretim AŞ'nin halka arzı, 1-2 Ekim 2020'de gelen 1 milyar 337 milyon 832 bin 119 TL büyüklüğünde ve 6,5 katı aşan büyük talep sonrası 204 milyon TL değerinde gerçekleşti. Halka arza 249 bin 452 yatırımcıdan talep geldi.

Konuyla ilgili olarak Naturel Enerji’den açıklama geldi. Son yılların en büyük halka arzı olduğunu aktaran yetkililer, “Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul çalışanları başta olmak üzere bize destek olan tüm danışmanlarımıza da teşekkür ederiz” dedi. Borsa İstanbul’da işlem gören ikinci güneş şirketi Naturel Enerji’den sonra Esenboğa Elektrik oldu. 

GÜNEŞ ENERJİSİNİ ENDÜSTRİ FORUM’DA İSTİŞARE EDİYORUZ

Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.’nin 204 milyon TL'lik halka arzına 6 katından fazla yatırımcı talebi neden oluşmuş olabilir? Güneş enerjisine yatırımın çok karlı olduğu ve ilk yatırım maliyetinden sonra sürekli kazandıracak oluşu olabilir mi? 

Peki, durum böyle ise, Türkiye’de güneş enerjisine ve diğer alternatif enerji kaynaklarına yatırım kısa ve orta vadede çok hızlanacaktır diyebilir miyiz? 

Bu konuyu Endüstri Forum’da istişare etmek için tıklayın