Epson,  2025 yılına kadar emisyonlarını yüzde 44’e varan oranda azaltmayı planlayan Epson, 2050 yılından itibaren yeraltı kaynaklarını kullanmayacak. Global teknoloji lideri Epson, Green Choice (Çevre Dostu Tercihler) Avrupa Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Rapor, Epson’un sürdürülebilir operasyonlar yolunda kaydettiği ilerlemeyi gözler önüne serdi. Rapora göre Epson, 2023 yılına kadar faaliyetlerinde yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçmeyi hedefliyor. 2025 yılına kadar emisyonlarını yüzde 44’e varan oranda azaltmayı planlayan Epson, 2050 yılından itibaren yeraltı kaynaklarını kullanmayacak. 

DAHA AZ ATIK VE ISI 

Raporda Epson'un kendi dönüşümüne yaptığı yatırımın ötesinde, her müşterinin sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmasına yardımcı olacak ısısız teknolojiler gibi inovasyonların ayrıntılarına da yer verildi. Epson EMEAR Bölgesi ve İcra Kurulu Başkanı Yoshiro Nagafusa, “COP26 sonrasında dünya yeni bir istikamette ilerlerken, Epson iddialı sürdürülebilirlik taahhütlerini, yatırımlarını ve hedeflerini sürdürüyor. Düşük karbonlu, daha az atık açığa çıkaran ısısız teknolojilerimiz, hepimizin sürdürülebilir bir toplum vaadini gerçeğe dönüştürmek için çalıştığı bu yolda müşterilerimizin elini güçlendirecek” diyor. 

100 MİLYAR JAPON YENİ AYIRDI

Epson, gelecek 10 yılda gerçekleştireceği sürdürülebilirlik dönüşümü için 100 milyar Japon yeni (yaklaşık 770 milyon euro) büyüklüğünde bir bütçe ayırıyor. Bu bütçe, şirketin kendi içine dönük karbonsuzlaştırma ve kaynak döngüsü (kaynakların verimli kullanımını en üst düzeye çıkarma) yatırımlarını kapsayacak. Genele yönelik olarak, Epson'un inovasyonları müşterilerin çevresel etkisini azaltacak ve özü itibarıyla sürdürülebilir olan yeni ürünler ortaya çıkaracak.
 
EPSON NELERİ TAAHÜT EDİYOR?  

•    2023 yılına kadar ısınmayı 1,5 derece ile sınırlama hedefine ulaşmaya yönelik çabasının gereği olarak emisyonları azaltmayı,
•    2023 yılına kadar grubun tüm operasyonlarında %100 yenilenebilir enerji kullanımına geçmeyi,
•    2025 yılına kadar doğrudan (%19) ve dolaylı (%44) emisyonlarda azaltma sağlamayı,
•    2030 yılına kadar 2021'deki taahhütlerine 1. 2. ve 16. hedefleri ekleyerek, 17 maddelik BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini karşılamayı,
•    2050 yılına kadar karbon negatif ve yeraltı kaynaklarından (ör. petrol, metaller) arınmış hale gelmeyi taahhüt ediyor.

ELDER’İN YÖNETİM KURULU BAŞKANI BARIŞ ERDENİZ OLDU ELDER’İN YÖNETİM KURULU BAŞKANI BARIŞ ERDENİZ OLDU
410 BİN TONLUK EMİSYONU AZALTIYOR  

Sürdürülebilirlik Raporu, Epson'un müşteri odaklı ve sürdürülebilirlik odaklı inovasyonlarını detaylandırıyor, Örneğin, ısısız yazıcıları güç tüketimini ve karbondioksit emisyonlarını % 83'e varan oranda azaltıyor. Bu teknolojilerin tüm Avrupa'da benimsenmesi, yıllık enerji kullanımında 1 milyar kW/sa ve karbondioksit emisyonlarında 410.000 ton azalma sağlıyor. Epson'un ısısız teknolojileri, National Geographic ile çözüm ortaklığına ve kuruluşun kutuplardaki donmuş haldeki toprak tabakasının çözülmesini ve buna eşlik eden metan emisyonlarındaki artışı tersine çevirmeye yönelik çabalarına ilham kaynağı oluyor. 

1.6 MİLYON TON ATIKTAN KURTARDI  

Epson'ın EcoTank yazıcıları da mürekkep kartuşlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırarak tüm değer zincirinde fayda sağlıyor. EcoTank yazıcılar, bugüne dek 1,6 milyon ton plastik bazlı sarf malzemesi atığının önüne geçilmesini sağladı. Epson'ın, su tüketimini %90'a ve enerjiyi %30'a varan oranda azaltabilen yeni tekstil baskı teknolojileri geliştirmesiyle daha fazla kazanım bekleniyor. Epson ayrıca PaperLab ile müşterilerin kaynak döngüsünü tamamlamalarına yardımcı oluyor. PaperLab, su tüketimini ve tesis dışı geri dönüşüm merkezlerine nakil ihtiyacını önemli ölçüde azaltmak için ofis içi kağıt geri dönüşümüne olanak tanıyan, dünyanın ilk kuru elyaf prosesi.