ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, temiz enerjiye geçiş süreciyle ilgili öngörülerini paylaştı. 2030 yılına kadar pazarın 23 trilyon dolara ulaşacağını söyleyen Granholm, “Bu Pazar milyonlarca kişiye istihdam yaratabilir. Bu geçiş yeni ekonomik fırsatlara dikkat çekebilir” dedi. 

TEMİZ TEKNOLOJİ YATIRIMLARI 500 MİLAR DOLARI AŞTI 

Konuyla ilgili görüşlerini aktarmaya devam eden Raimondo, “İklim değişikliği ile mücadele kapsamında yeni teknolojilerin geliştirilmesi gerekiyor. Kamu bunu tek başına yapamayacaktır. Dolayısıyla özel sektöre ihtiyaç duyuluyor. Özel sektör inovasyonuna, girişimciliğe ve akademik araştırmaya ihtiyacımız var. Temiz teknolojilere yapılan küresel yatırımların değeri 500 milyar doları aştı. Gelecek yıllarda, yeni enerji ekonomisinin özellikle hızla büyüyen gelişmekte olan ekonomiler tarafından yönlendirilen temiz teknolojiler için multitrilyon dolarlık pazarlar açacak” dedi. 

“TÜM ENERJİ SİSTEMİNİ DÖNÜŞTÜRMEK GEREKLİ”

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol ise 2021'deki karbondioksit emisyonlarına ilişkin son tahminlerin insanlık için bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek, emisyonların tarihteki en büyük ikinci artış yolunda olduğunu söyledi. Birol, "Kovid-19'dan sürdürülebilir bir şekilde toparlanamıyoruz ve tehlikeli seviyelerde küresel ısınma yolunda ilerliyoruz. İyimser olmak için gerekçeler bulunuyor. Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin bu yıl "rekor" kıracağını ve elektrikli otomobil satışlarının bir başka rekor seviyeye ulaşacak” dedi. (AA)