Enerjisa Enerji 2020 yılının ilk 9 ayı içerisinde şebekeye 1 milyar 296 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdi. Şirket konsolide faaliyet gelirini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 20 büyüttü ve 4 milyar 188 milyon TL’ye ulaştırdı. 

“KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN ŞEBEKEYE YATIRIM ÖNEMLİ”

Konuyla ilgili genel bir değerlendirme gerçekleştiren Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, koronavirüs salgınıyla ilgili olarak riskleri yönetmenin ve şirketlerin toplumsal gelişmelerin yüksek etkileşim sağlmasının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Pınar konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu dönemde elektriğin kesintisiz bir şekilde sağlanması önceliğimiz oldu. İş sürekliliğimiz için kriz komitelerimizle erken ve yerinde aksiyonlar aldık. Normallaşme sürecinin ardından elektrik talebinde artış gördük. Bu dönemde müşteri odaklı yaklaşımımız sayesinde güçlü bir performans yakaladık. Şebeke yatırımlarımızı zor şartlara rağmen bir önce yılın aynı dönemine göre yüzde 56 oranında artırdık. Bu yatırımlarımızın neticesinde müşterilerimiz için sürdürülebilir çözümler sunduk” dedi. 

“YILLIK BÜYÜKE YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDİLDİ” 

Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser, “2020’nin ilk dokuz ayında güçlü bir kar artışı ve üçüncü çeyrekte ise nakit akışımızda önemli bir toparlanma yakaladık Enerjisa Enerji olarak, kendimizi salgının yaratacağı olası sonuçlara iyi hazırladık ve çeşitli risk azaltma önlemlerini zamanında uyguladık. Almış olduğumuz önlemler, ihtiyatlı bilanço yönetimimiz ve destekleyici regülatif mekanizma sayesinde, Covid-19’un finansallarımız üzerinde etkisi kısıtlı oldu. İlk dokuz aydaki performansımız doğrultusunda, 2020 için Baz Alınan Net Kar beklentimizi yaklaşık yüzde 40 seviyesinde yıllık büyüme olacak şekilde revize ediyoruz. Enerji altyapısına ve özellikle Türk sanayisinin bel kemiği olan şebekelere daha fazla yatırım yapma ihtiyacı, önümüzdeki yıllarda da Türkiye'de müreffeh bir ‘Yeni Enerji Dünyasına” güvenmemizi sağlıyor” dedi.