İSTANBUL (AA) - Garanti BBVA Leasing, Türkiye’nin enerji ithalatını azaltmasına olanak tanımak ve güneş enerjisi alanında müşterilerine özel çözümler sunmak amacıyla, sektörün önemli firmalarından Elin Enerji ile iş birliğine gitti.

Garanti BBVA Leasing tarafından konuyla ilgili olarka yapılan açıklamaya göre, Garanti BBVA Leasing, enerji sektöründe 39 senedir isminden başarıyla söz ettiren Elin Enerji ile iş birliğine damga vurdu.

Güneş enerjisi alanında yatırımcılara özel finansman desteği sağlamak maksadıyla gerçekleşen bu iş birliği, hem yatırımcıların finansmana kolay ulaşmasına hem de Türkiye’nin enerji ithalatını azaltmasına olanak tanıyacak

Açıklamada görüşlerine başvurulan Elin Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karakeçili, sektörde en büyük değil en iyi olmanın önemini belirterek, "Bu bağlamda kalite ve müşteri memnuniyeti birinci önceliğimizdir. Bu anlaşma ile yatırımcılar kaliteli ürünlere ekonomik finansman koşullarıyla erişebilecekler." şeklinde konuştu.

Yatırımcılar açısından da güvenli, kazançlı bir imkan sunduklarını belirtren Karakeçili, şöyle devam etti:

“Leasing sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan Garanti BBVA Leasing ile bu işbirliği protokolünü imzalayarak yatırımcılar açısından da güvenli ve kazançlı yatırım imkânını bir arada yaratmış olacağız. Güneş enerjisi yatırımları ülkemizin enerji ithalatını ciddi şekilde azaltmaktadır. Bu işbirliği protokolüyle yatırımcıların finansmana ulaşmaları kolaylaşacak ve yatırımların hayata geçmesiyle ülke ekonomimize de ciddi katkılar sağlanacaktır.”

MÜŞTERİLERE ÖZEL FİNANSMAN ÇÖZÜMLERİ

Garanti BBVA Leasing Genel Müdürü olan Ünal Gökmen de tam 30 senedir Türkiye’de leasing sektörünün gelişmesine katkıda bulunduklarına diikkat çekerek, “Tüm müşterilerimiz için sürdürülebilir finansman çözümleri yaratmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarına finansman sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Bu doğrultuda bugüne kadar pek çok önemli iş birliği gerçekleştirdik. Güneş enerjisi sektöründe bizim gibi uzun yıllardır hizmet veren Elin Enerji ile yaptığımız iş birliğinin sektöre önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu birleşmeyle birlikte yatırımların da yaygınlaşacağına inancımız tam. Ülke ekonomimiz için de oldukça önemli olan bu iş birliklerine önümüzdeki süreçte de imza atmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.