Yeni ekonomi programının Türkiye’nin hedeflerine ve pandemi sürecine yönelik olağanüstü sorunlara çözüm niteliği taşıdığını belirten Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şahintaş, enerji sektörüyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Şahintaş, “Yeni bir büyüme hamlesinin başarıya ulaşması, reel sektörümüze ve üreticilerimize sunulacak desteklerle mümkündür. Yeni programda destek mekanizmalarının harekete geçirileceğine dair aldığımız işaretler umutlarımızı artırıyor.” dedi.  

“AYAKLARI YERE SAĞLAM BASAN BİR PROGRAM”

Yeni programda dijital ekonominin öne çıktığını belirten Şahintaş, özellikle yatırım, üretim ve istihdam konularında gerçekçi bir yaklaşımla değerlendirildiğini belirtti. Şahintaş, konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Devletin sunduğu destekler ve iş dünyasının gerçekleştireceği girişimler hedeflerimize ulaşma konusunda önemli bir rol oynuyor. Yeni düzen düzenin oluşacak ihtiyaçlar kapsamında üretilecek yeni argümanlar sayesinde Türkiye çok daha güçlü bir konuma ulaşacak” dedi. 

“REZERV KEŞFİ ENERJİ AÇIĞIMIZI AZALTACAK”

Türkiye’nin cari açığının azaltmasında enerjinin önemli bir paya sahip olduğunu sözlerine ekleyen Şahintaş, son dönemde Karadeniz’deki yeni rezerv keşfinin bu noktada önemli bir rol oynayacağını belirtti. Şahintaş, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili olarak da şu değerlendirmeyi yaptı. “Yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar ve bu alanda sağlanan teşvikler sayesinde Türkiye temiz bir gelecek için önemli adımlar atıyor. İş dünyasının temsilcileri olarak istihdama, ihracata ve ekonomiye katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.