Schneider Electric ve Solar Impulse Vakfı’nın bir süre önce “Solar Impulse Efficient Solution” yani Verimli Çözüm sertifikasyon programını hayata geçirdi. Türkiye’den de prototip aşamasında olan ya da ticarileşmiş ürün ve çözümler üreten girişimcileri başvurmaya davet etti. Dört yıl sürecek program kapsamında sertifikalandırılan girişimler, teknik inovasyon, karlılık ve çevrenin korunması kriterleri doğrultusunda bağımsız uzmanlarca belirleniyor. Halen Schneider Electric’in bu sertifikayı almaya hak kazanmış 8 enerji verimliliği çözümü bulunurken, dünya çapında 50’den fazla Schneider Electric uzmanı başvuru sahiplerinin süreçlerinin değerlendirilmesi süreçlerinde çalışıyor. 

“GİRİŞİMCİLERE YOL GÖSTERMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer, “Dijital teknolojileri takip eden ve inovatif fikirlere açık olan şirketler, verimli büyüme konusunda bir adım önde oluyor. Kısa bir süre önce dijital ortamda İnovasyon Zirvesi’ni düzenledik. Bu zirveye enerji verimliliği alanında faaliyet gösteren ya da çözüm arayışında olan 2600’den fazla iş insanının katıldı. Enerji verimliliği ve dijitalleşme konusuna gösterilen büyük talep, ihtiyacımızın büyüklüğünü de ortaya koyuyor. Türkiye’de 2 fabrikamız, 1.500’ü aşkın çalışanımız ve 200 iş ortağımız ile birlikte, yenilikçi ve teknolojik çözümlerimizle, ülkemizde endüstrinin ulusal ölçekte gelişmesinde öncü rol oynamaya devam ediyoruz. Bu amaçla Schneider Electric Vakfı’nın global ölçekte desteğiyle 2019 yılında Solar Impulse Vakfı tarafından başlatılan “Solar Impulse Efficient Solution” programını İnovasyon Zirvemizde Türkiye’de de etkin olarak hayata geçirdiğimizi duyurduk. Schneider Electric Türkiye olarak, 1000 çözüm arasına Türkiye’den de girişimci ve start-upların girmesini cesaretlendirmeyi, onlara yol göstermeyi amaçlıyoruz” dedi. 

“POTANSİYELİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Solar Impulse Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bertrand Piccard ise konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle paylaştı: “Yarının başarılı şirketleri enerji verimliliği konusunda bugünden harekete geçilmesi gerektiğini anlayan ve çevrenin korunması ile ilgili tüm fırsatlardan faydalanan şirketlerdir. Solar Impulse Vakfı ile gerçekleştirilen bu iş birliği ile Schneider Electric, öncü tavrını bir kez daha göstermekte ve ekolojik dönüşümdeki rolünün tam olarak farkında olduğunu kanıtlamaktadır. Birlikte çevreyi koruyan ve karlı çözümlerin seçilmesi sürecini hızlandırmak için gereken her türlü çabayı gösterecek ve geniş ölçekte kullanılması için çalışacağız. Dijital dönüşümü çok iyi uygulayan ve yenilikçi çözümler üretmek adına girişimci ekosistemini sürekli destekleyen Türkiye’den de bu çalışmalarımıza katılımı çok önemsiyoruz. Türkiye, dünyanın karbon nötr ekonomiye geçiş sürecinde öncü rol oynama konusunda çok büyük bir potansiyele sahip ve Schneider Electric ile birlikte bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmeye katkıda bulunmaya hazırız.”