Enerji verimliliği tüm dünyada gündem maddelerinin ilk sırasında yer alıyor. Tasarruflu ısınmak için ise ülkeler ve şirketler Ar-Ge çalışmaları için önemli oranlarda kaynak ayırıyor. Enover Enerji, dünyada ısı transferi ve buna bağlı enerji verimliliğinde çağ değiştiren yeni bir teknolojiye sahipç Stratejik maden boru tamamen Ar-Ge’ye bağlı geliştirerek nano teknolojiyle buluşturduğu EHP teknolojisi ile enerji verimliliğinde yeni bir dönem başlatmaya hazırlanıyor.

Enerjide tasarruf elde edilmesi için maliyet etkin projelerin hayata geçirilme çabaları hız kesmiyor. Tasarruflu ve verimli ısınma konusu hem konutlarda hem ofislerde hem fabrikalarda yenilenebilir enerji alanlarında gün geçtikçe önemli hale geliyor. Bu anlamda Enover Enerji, 11 yıllık Ar-Ge çalışmalarının neticesinde EHP teknolojisini geliştirdi. Bu teknoloji dünyada ilk ve tek olarak bilinen en hızlı, verimli, maliyetli ve basit ısı transfer sistemi olarak öne çıkıyor. 

STRATEJİK MADEN BORUN NANO TEKNOLOJİ İLE BULUŞTU 

Geleceğin önemli madenlerinden biri olarak bor madeni görülüyor. Türkiye ise bor madeni konusunda önemli bir rezerve sahip. Ancak bu madenin ileri teknoloji ile birleşerek birçok alanda kullanımı ise yıllardır araştırmaların ötesine geçemiyordu. Enover Enerji gerçekleştirdiği 11 yıllık Ar-Ge çalışmalarıyla bu gidişata bir son vermek istiyor. Bu amaçla birçok uluslararası akredite enstitü ve kuruluş tarafından tescillenen ve tamamı patentlenen EHP teknolojisini sunuyor. Bu teknoloji kapsamında Türkiye’nin önemli stratejik madeni borun, nano teknolojiyle buluşturuyor. Bu sayede enerji verimliliğinde çok ciddi kazanım sağlıyor.

OYUNU EHP TEKNOLOJİSİ DEĞİŞTİRİYOR 

Enerji verimliliği birtakım ihtiyaçlar doğuruyor. Bu durum her sektörün kullandığı teknolojiyi sorgulamasına neden oluyor. Geleneksel yöntemlerle ısı transferinin gerçekleşmesi ısıtma ve iklimlendirme sektörlerinde bir devrin değişimine tanık olunuyor. Çeşitli geometrik şekillerde çalışabilen ve üç fazlı tek ısı transfer sisteminin kullanıldığı EHP teknolojisi sayesinde yüzde 65’e ulaşan ekonomik tasarrufu gerçekleştiriyor.

4 MİLYON DOLAR DAHA YATIRIM HEDEFİ 

Enerji verimliliği yüksek ve maliyeti düşük ürünlerin, geleceği şekillendireceği tahmin ediliyor. EHP teknolojisinin gelişimi için bugüne kadar 6 milyon dolara yakın yatırım gerçekleştiren Enover Enerji, tamamı ileri mühendislik içeren ürünlerinin gelişimi için gelecek 5 yıl içerisinde 4 milyon dolara yakın yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyor.