Türkiye’de elektrik tüketiminin ortalama yüzde 37’si sanayi kuruluşları tarafından kullanılıyor. Bu nedenle sanayide alınacak enerji tasarrufu önlemleri hem işletmeler hem de ülke ekonomisi için büyük önem arz ediyor. Bu doğrudan yola çıkan, dünya endüstrisine yönelik sunduğu çözümlerle sürdürülebilir sanayi verimliliğini destekleyen Atlas Copco Kompresör, geliştirdiği “Kompresör Odası Simülasyonu Airchitect” teknolojisi ile sanayinin enerji tasarrufuna destek olacak bir proje hayata geçiriyor. Geliştirdiği özel cihazlarla Kompresör odalarının çalışmalarını analiz eden marka, kompresörlerin enerji tüketim profillerini çıkararak mevcut durumu ortaya koyan ve tasarruf odaklı iyileştirme alanlarını gösteren bir rapor sunuyor. Firmalara ücretsiz sunulan bu hizmet ile Atlas Copco, firmalara hazırladığı raporlar ile enerji tasarrufu konusunda farkındalıkların artmasını ve süreçlerin iyileştirilmesini amaçlıyor. Proje sadece Atlas Copco ürünleri kullanan sanayi firmalarını değil, tüm üreticileri kapsıyor. Atlas Copco Kompresör, Airchitect teknolojisi ile işletmelere yıllık yüzde 35’e varan enerji kazanımı sağlamayı hedefliyor.

BASINÇLI HAVAYLA VERİMLİLİK SAĞLAYIN 

Dijitalleşen dünyada birçok sektör ve iş alanı, teknolojik gelişmelerle birlikte enerji kaynaklarını daha verimli kullanarak, işletme maliyetlerini ve karbon ayak izi oranlarını en aza indirmeyi hedefliyor. Türkiye’de elektrik tüketiminin ortalama yüzde 37’si sanayi kuruluşları tarafından kullanılıyor. Sanayi sektörünün ihtiyacı olan basınçlı havayı enerji verimliliği sağlayarak elde etmek de öncelikler arasında yer alıyor. Kompresör odalarında yapılacak olan iyileştirmelerin hem ülke ekonomisine hem de işletmelere katacağı değeri önemseyen Atlas Copco, geliştirdiği teknolojiler ile endüstrinin gelişmesine katkı sağlıyor. Atlas Copco, Kompresör Odası Simülasyonu Airchitech ile işletmelere;  mevcut durum analizi ve iyileştirme alanlarının tespiti konusunda yol gösteriyor.

YILLIK 50 BİN EURO’YA VARAN KARLILIK İMKANI

1-2 hafta arasında kompresör üzerinde bağlı kalarak enerji tüketimlerini kayıt altına alan özel cihazlarla ölçüm yapan sistem, kompresörlerin enerji tüketim profillerini simülasyon programı üzerine yükleyerek durum analizi çıkarıyor. Firmaların direkt Atlas Copco Türkiye’ye başvuruları sonucunda yapılan bu ölçümler, konusunda uzman satış mühendisleri tarafından firmaları bizzat ziyaret ederek gerçekleştiriliyor. Atlas Copco, Airchitect teknolojisini sadece Atlas Copco Kompresörlerini kullanan firmalara değil, aynı zamanda farklı marka kompresör kullanan firmalara da ücretsiz olarak sağlıyor. Atlas Copco yaptığı çalışmalar ile firmalara yıllık yüzde 35’e varan enerji kazanımı ve 50 bin avroya varan karlılık miktarları sağlıyor. Kompresör odasında yapılacak çalışmalar ile verimliliği en üst düzeye çıkartmak mümkün oluyor. 

BU HEDEFE ULAŞMAK İÇİN ŞU ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR 

Atlas Copco’nun uzman kadrosu tarafından sunulan bu hizmet ile verimli çözümler hedefleniyor. Bunlara ek olarak Atlas Copco’nun, Airchitect adını vermiş olduğu özel bir yazılım ile kompresör odasının fotoğrafı çekiliyor ve mevcut enerji tüketimleri, kompresörlerin ne kadar enerji tükettiği, yük/boş oranları, debi profilleri gösterilerek mevcut durum analizi işletmeye raporlanıyor. Kompresör odası bu simülasyon programı aracılığı ile mevcut kompresörleri daha verimli kompresörler ile değiştirme, sisteme merkezi kontrolcü ekleme, hava tankı kapasitesini büyütme, sürücülü kompresör veya turbo kompresör ekleme gibi birçok varyasyon üzerinden değerlendirerek yeni durum raporları yaratılıyor.