Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesi resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım ile Akkuş ilçesinde başlatılan RES (Rüzgar Enerji Santrali) Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 
Akkuş ilçesinde başlatılan RES Projesi ile ilçenin enerji üssü olması adına önemli bir adım atıldığını belirten Güler, yenilenebilir enerji kanununa göre rüzgar enerjisinde büyük artışlar meydana geldiğini ifade etti. Akkuş’ta özel sektörün kurduğu 4 MW’lık tesislerden bir tanesinin devreye girdiğini belirten Güler, yılsonuna kadar 2 tane daha tesisin devreye gireceğini söyledi. 

“ELEKTRİK İHTİHACINI KARŞILAYACAĞIZ”

Toplamda 9 adet rüzgar türbini kurulacağını ifade eden Güler, 9 rüzgar türbininin hepsinin devreye girdiğinde Ünye – Fatsa gibi büyük ilçelerin elektrik ihtiyacının karşılamış olacağı belirtti. Çevre dostu bir kaynaktan dışarıya muhtaç olmadan kendi rüzgarlarından kendi kaynaklarından enerjilerini oluşturacaklarını söyleyen Güler, bundan sonraki çalışmalarının da devam edeceğini sözlerine ekledi.