ST Zirveleri yoğun bir tempo ile devam ediyor. Türkiye’nin giderek en önemli konularından birisi haline gelen ve giderek artan “enerji maliyetleri”ni azaltmanın farklı yolları ve çözüm önerileri Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nin ikinci günü gerçekleştirilen panelde konuşuldu. Moderatörlüğünü KBSB YKB Cem Özyıldırım’ın üstlendiği panelde ilk sözü alan Sylvania İş Geliştirme Müdürü Sevda Aliparast, endüstride aydınlatmanın işletme maliyetlerine etkilerini örneklerle açıklayarak, sunmuş olduğu çözümlerle bu maliyetleri nasıl azalttıklarını paylaştı. 
Ardından sözü alan Otomazone Kurucu Ortağı Erhan Kemal Uçak, “Enerji Verimliliğinde Aydınlatma Uygulamaları”nı paylaştı. Diğer bir panelist olan, Viessmann Ürün Pazarlama Müdürü Ekim Utkan Gerek, fotovoltaik sistemler, ısı pompaları ve buhar kazanları ile fabrikalara nasıl nefes aldırabildiklerini aktardı. 

ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ

YENİ NESİL ENERJİ TEKNOLOJİSİ

RePG Genel Müdürü Hüseyin Karayağız, yeni çözümlerini paylaşarak, yeni nesil enerji teknolojisi ile müşterilerinin elektriği ürettiği yerde şebekeye vererek hemen para kazanmaya başlayabileceklerini açıkladı. Karayağız, çözümlerinin; Gizli ısı, Yüksek Atık Isı ve Düşük Atık Isı kullanarak elektrik üretebilen yüzde 100 yeni nesil yenilenebilir enerji teknolojisi olduğunu aktardı. 
Silkar Endaş Satın Alma ve Lojistik Direktörü Uğur Özdoğan, uzun yıllardır rulman maliyetlerini nasıl düşürebileceklerinin eğitimlerini verdiklerin söyleyerek, Endaş Akademi ile birlikte geliştirdikleri servis hizmetlerinden ve durum izleme cihazlarından bahsetti. 

Son olarak söz alan EMF Motor Genel Müdürü Hasan Basri Kayakıran, global rekabette kazanmanın yolunun sanayide dijital dönüşümden geçtiğini, bu noktada redüktörü ortadan kaldırarak enerji verimliliği ve üretim artışı sağlayan motor çözümleriyle global rekabet için sanayicilere nasıl avantaj sağladıklarını aktardı.