DERYA KUMTEPE - Bölgenin yenilenebilir enerji bakımından yüksek potansiyele sahip olduğunu belirten Üçay Mühendislik Genel Koordinatörü Özgür Şahin, “Güneşli gün sayısının fazla olduğu 2 büyük şehrimiz Mersin ve Hatay’da yenilenebilir enerji kullanımının artırılması için çalışacağız. Hedefimiz 2020 sonuna kadar 5 bin, 5 yıl içinde ise 50 bin konutu ısıtmak.” dedi.

HEDEF 5 BİN KONUTU ISITMAK 

Üçay Mühendislik, Mersin ve Hatay şubelerinin açılışını gerçekleştirdi. Türkiye genelinde 24 şehirde 51 şube ile hizmet veren şirket, başta bireysel ve merkezi ısıtma sistemleri olmak üzere doğalgaz tesisatı, ısı pompası, radyant ısıtma sistemleri ve klima sistemlerinin yanı sıra güneş enerjisi sistemlerinde çözümler üretiyor. Mersin ve Hatay şubelerinin açılışıyla ilgili bilgi veren Şahin, “Mersin ve Hayat güneşli gün sayısının fazla olduğu iki büyük şehrimiz. Biz bu iki şehirde yenilenebilir enerji kullanımını artırmak için çalışacağız. Ayrıca doğalgaz mühendisliği konusunda bu iki şehirdeki kurumsal hizmet anlayışı güçlendireceğiz. Hedefimiz 2020 sonuna kadar 5 bin konutu ısıtmak.” dedi.

HEDEF 5 YIL İÇİNDE 50 BİN KONUT

Mersin ve Hatay şehirleri, ekonomi ve nüfus açısından oldukça büyük olduğunu ifade eden Şahin, bu bölgelerde doğalgaz mühendislik hizmetlerinin iyi kalitede yapılmasına işaret etti. Şahin, “Üçay olarak kaliteli hizmetin artmasını ve sektörün rekabetçi yapısını güçlendirmeyi hedefliyoruz. 5 yıl içerisinde 50 bin konutu ısıtma hedefimiz bulunuyor. Bu iki şubemizde yaklaşık 2 bin metrekarelik şubelerde 60’tan fazla kişiyi istihdam edeceğiz.” dedi.