DERYA KUMTEPE - Çalık Enerji, 2019 yılında Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesini imzalamıştı. Bu kapsamda hazırladığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyuna sunan Çalık Enerji, katma değer sağladığı BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na yönelik bilgileri de yine bu raporda verdi. Rapor, Çalık Enerji’nin hem Türkiye hem de Türkiye dışındaki faaliyetlerini kapsıyor.

TEMİZ ENERJİ ÜRETİMİNE KATKI SAĞLIYOR 

Açıklanan Sürdürülebilirlik Raporu ile ilgili bilgi veren Çalık Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, faaliyetlerini erişilebilir, temiz enerji ve iklim eylemi hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla yaptıklarını belirtti. Çalık, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Hazırladığımız ilk sürdürülebilirlik raporunu sizlerle paylaşmaktan dolayı mutluyuz. 2019 yılında imzaladığımız BM Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında ve kurulduğumuz günden bu yana sahip olduğumuz değerleri koruyoruz. İnsan hakları, çalışma standartları, yolsuzlukla mücadele gibi 10 ilkeye yönelik taahhütte bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Biz sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu sayede Türkiye’nin ve dünyanın temiz enerji üretimine katkı sunuyoruz.” dedi. 

YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN ELEKTRİK ÜRETİYOR 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Çalık Enerji Genel Müdürü Onur Yücekal, yenilenebilir enerji üretiminin önemli bir ivme kazandığına ve bu sayede yeni iş modellerinin oluştuğuna dikkat çekti. Kurumlarında da kendilerini bu değişime hazırlaması gerektiğini söyledi. Yücekal konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Çalık Enerji olarak bu dönüşümde önemli bir rol üstleniyoruz. Enerji üretimimizin tamamını hem Türkiye’de gerçekleştiriyoruz hem de yenilenebilir kaynaklardan üretiyoruz. Devrede olan santrallerimizin 8’i güneş, 2’si rüzgar ve 1 tanesi de hidroelektriktir.  Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim gerçekleştirerek 2019 yılı itibariyle 167 bin tondan fazla karbonun atmosfere salınmasına engel olduk.” dedi.