Dünya ve Türkiye genelinde koronavirüs salgını düşme eğilimi gösterse de normalleşme sürecinin iki yıl daha süreceğini tahmin ediyoruz. Bu salgın dünyaya hem ekonomik hem sağlık hem de psikolojik anlamda çok büyük hasarlar verdi. Yıllardır otomasyoncuların üzerinde durduğu sayısal fabrika, endüstri 4.0, uzaktan erişim ve robotik kavramlarının ne kadar önemli olduğu bu süreçte ortaya çıktı. 

İŞ GÜNDEMİMİZİ OLUŞTURDUK     

1.    Uzaktan Erişim gücü ile çalışanlarımıza, müşterilerimize ve hedef kitlelerimize daha kolay ulaşabilir olduk. Önceden sizi karşınızda görmek isteyen müşteriler, bu süreçte telekonferans isteklerimizi kolaylıkla kabul eder hale geldiler. Böylelikle zamanı daha efektif kullanabiliyoruz.

2.    Finansımız daha iyi yönetebilmek için kontrol mekanizmalarımız ve önlemlerimizi artırdık.

3.    Bütçe, maliyet dengesini koruyarak; finans, lojistik, satış, pazarlama ve projelerimiz ile ilgili yeni hedefler belirledik.    

4.    Yurtdışı temsilciliklerimizden bilgilerimizi güncelleyerek; hangi ülke ve pazarların daha yakın zamanda aktif hale gelebilecekleri öngörülerinde bulunarak planlamalarımızı yaptık. Bu doğrultuda yurt içi ve yurt dışı yeni pazarlar bulma yönünde çalışmalara başladık.    

5.    Mevcut personel kadrosunun korunarak, eğitim planlamaları yapıyoruz. Böylelikle eksik gördüğümüz kısımlarımızı gidermiş olacağız.    Firmaların uzaktan vermiş oldukları Eğitimleri takip ederek hem bilgilerimizi tazeliyoruz hem de eksik yönlerimizi tamamlıyoruz.    

6.    Mevcut iş sözleşmelerinde ve planlamalarında revizyonlara giderek yeni iş planlamalarımızı revize ettik.    

7.    Altyapısı daha önceki dönemlerde hazır olan internetten satış mağazamızı devreye sokuyoruz.

8.    Çalışanlarımızın ve ailelerinin bu süreçten en az etkilenmesi için hem irtibat halinde olmaya gayret gösteriyoruz.    

9.    İşletme ve Proje sürekliliği için sahada da imkanlar ölçüsünde olmaya çalışıyoruz.    

10.    Uzun zamandır ihmal ettiğimiz bazı Ar-Ge ve yazılım projelerimizi geliştirmeye başladık.