Rhyner Lojistik, süpermarketlere ulaştırdığı tedarik zinciri dağıtımları için Renault Trucks D Wide Z.E. elektrikli kamyon modelini filosuna katarak önemli bir yatırım gerçekleştirdi. İsviçreli nakliyat şirketi, aynı zamanda elektrikli kamyonunun üst yapısı üzerine güneş panelleri yerleştirdi. Bu sayede soğutucu ünitesine güç sağlayabilecek. 

Rhyner Lojistik’in yüz araçlık güçlü filosuna yeni katılan26 tonluk Renault Trucks D Wide Z.E., tamamen elektrikli kamyon olmasıyla dikkat çekiyor. Şimdi ise Zürih ve banliyölerindeki Denner süpermarketlere tedarik sevkiyatı sağlıyor. 

Rhyner Logistik, çevreye duyarlı yaklaşımını bir adım öteye taşımak için soğutucu ünitesine yeşil enerji sağlamak amacıyla kamyonun üst yapısının üzerine güneş panelleri konulmasına karar verdi. Soğutma sistemine en çok ihtiyaç duyulan durumlar dışarıdaki sıcaklığın yüksek ve güneşin en güçlü olduğu zamanlar oluyor. Bu sebeple sistem özellikle sıcaklık kontrollü taşımalar için başarılı bir seçenek olarak öne çıkyor. 

Rhyner Logistik, elektrikli mobilitenin, karbon nötrlüğünü sağlamanın en etkili yolu olduğuna inanıyor. Bu kapsamda hızlı bir şarj istasyonu satın alarak önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Menzilin optimize edilmesi amacıyla kamyon, yükleme işlemleri sırasında depoda şarj ediliyor. Kamyon, dur-kalkın yoğun olduğu, sık sık frenleme gerektiren şehir içi güzergahlarda kullanıldığından, enerji geri kazanımı yüzde 20 ila yüzde 30 arasında tasarruf sağlıyor ve bu da ek kilometre kazanımı anlamına geliyor. Dolayısıyla optimal sonuca ulaşan, küresel bir yaklaşım benimseniyor.