TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK tarafından Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları düzenleniyor. Yarışmaya başvurular 28 Şubat’ta son bulacak. 

ALTERNATİF ENERJİLİ ARAÇLARLA İLGİLİ FARKINDALIK YARATILIYOR 

Düzenlenen yarış, alternatif ve temiz enerji kaynakları tarafından kullanılan araçların kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor. Ayrıca kamuoyunun ilgisini çekerek farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Bu noktada yarış elektromobil ve hidromobil olmak üzere iki kategoride düzenleniyor. Her iki kategoride birinci olanlara 50 bin TL, ikinci olanlara 40 bin TL ve üçüncülere 30 bin TL ile ödüllendirilecek.  

EN VERİMLİ ARAÇLAR ORTAYA ÇIKACAK

Yarışma kapsamında araçlar tasarımından teknik donanımına kadar tüm detayları incelenecek ve en verimli araçların ortaya çıkması sağlanacak. Elektrik ve hidrojen enerjisiyle çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması hedefleniyor. Ayrıca katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, geleceğin teknolojileri olan batarya beslemeli araçlar konusunda hem ülkede hem de dünyada yoğun Ar-Ge çalışmaları yürütülüyor. Elektrikli araçların günlük yaşamdaki kullanımının daha da yaygınlaşacağı öngörülüyor. Gücünü araç üzerindeki depolanmış hidrojeni enerjiye çeviren yakıt pili sisteminden alan hidrojen enerjili araçlar ise gelecekte kullanımını yaygınlaştırmak için üzerinde çalışılan diğer bir alternatif ve temiz enerjili araçları oluşturuyor. (AA)