Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Başkanı Kıvanç Zaimler, elektrik dağıtım şirketlerinin yapacağı yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Zaimler, “2021-2025 yılları arasında elektrik dağıtım şirketleri 75 milyar TL değerinde yatırım gerçekleştirecek. Yatırımların miktarı güncel endeksle bu yıl yaklaşık 17 milyar TL’ye ulaşacak. Dağıtım şirketleri hem yatırımlarını artırmayı hem de kaliteyi iyileştirmeyi hedefliyor. Çalışmalarında da bu yönde bir rota belirliyor” dedi. 

OEDAŞ SEÇİM ÖNCESİ HAZIRLIKLARI TAMAMLADI OEDAŞ SEÇİM ÖNCESİ HAZIRLIKLARI TAMAMLADI

“ODAĞINDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VAR”

Zaimler, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Yatırımların odağında müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesi bulunuyor. Yatırımların planlanmasında senelik ortalama 15 milyar TL’ye karşılık geliyor. Yatırımların miktarı güncel endeksle bu yıl yaklaşık 17 milyar liraya ulaşacak. 2011-2015 tarife döneminde aynı para endeksiyle toplam yatırım 25 milyar liraydı. 2016-2020 dönemini kapsayan 5 yılda bu rakam 50 milyar lira oldu. Esasında baktığınızda 3 misline çıkan bir şebeke yatırımından bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA YEŞİL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ

Elektrikli araç dönüşümüne de değinen Zaimler, burada birinci amacın ham petrole dayalı akaryakıt tüketimini azaltmak olduğunu dile getirdi. Zaimler, akaryakıt tüketimini ortadan kaldırıp araçlarda ihtiyaç duyulan elektriğin kömür gibi bir hidrokarbondan üretilmesi durumunda bu adımın anlamının kalmayacağını da belirtti. (AA)