Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ile reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, 2020 yılında pandemiye rağmen üretim ve ihracatın devamı için yoğun bir şekilde çalışarak cirosunda döviz bazlı yüzde 8 büyüme gösterdi. Şirket, son yıllarda ağırlık verdiği dijitalleşme ve Ar-Ge yatırımlarının da etkisiyle 2021 yılı büyüme hedefini ise yüzde 15 olarak belirledi. 6 farklı kıtada 60’a yakın ülkeye trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik, 2021 yılında yeni ihracat pazarlarını da radarına aldı. 

GÜNEY AMERİKA’YI ODAĞIMIZA ALDIK

Şirket olarak toplam cirolarının yüzde 50’sini ihracatın oluşturduğunu belirten Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, “İstanbul’daki fabrikamızdan başta Çin, İspanya, Almanya, Fransa, Yeni Zelanda ülkeleri olmak üzere Afrika, Ortadoğu ve Güney Amerika bölgeleri ile birlikte toplamda 6 farklı kıtada 60 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bir süredir hedef pazarlarımız arasında yer alan Danimarka ve Hollanda enerji kalitesi ile ilgili elektronik ürün tedariğini İtalya’dan sağlıyordu. Pandemi nedeniyle İtalya’da yaşanan üretim gecikmelerinin etkisiyle Danimarka ve Hollanda’ya biz destek olduk ve bu da yeni ilişkiler geliştirmemizi sağladı. Yine 2020’de ihracata başladığımız Güney Amerika’yı 2021 için odağımıza aldık, bu bölgede yeni ülkelere ulaşarak etkinliğimizi artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.”

“SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK ÜRETİMİ HIZLANDIRDIK”

Sağlık sektörüne katma değer sunan medikal transformatörlerini İngiltere, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Ürdün ve Kolombiya’ya ihraç ettiklerini belirten Şakar, sözlerine şöyle devam etti; “Pandemi döneminde hem ülkemizde hem de dünyada sağlık sektörünün önemi daha da arttı. Koronavirüs önlemleri kapsamında İstanbul Yeşilköy’de inşa edilen Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin yanı sıra Türkiye genelinde yaklaşık 130 farklı hastane ve klinikte, tıbbı izolasyon güç paneli ve ameliyathane kontrol paneli sistemlerine yönelik özel çözümler sunuyoruz. Bununla birlikte tüm dünyada yeni hastaneler inşa edildi. Bu noktada sağlık sektörüne yönelik ihracatımıza yeni ülkeleri eklemek için çalşıyoruz.”