Enerji kalitesi alanında geliştirdiği yeni ürünlerle çözüm sağlayan Elektra Elektronik, yaşadığımız Covid-19 salgını sürecinde artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalarına devam etti. Özellikle yeni açılan sahra hastaneleri için medikal transformatör ürününü tedarik etti. Süreçle ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, üretim tesisini dezenfekte ettiklerini, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenleme yaptıklarını ve vardiya sistemini yeniden hazırladıklarını söylredi. 

ÜRETİM HATTIMIZI YENİDEN DÜZENLEDİK 

Koronavirüs salgınının tüm dünyayı beklenenin ötesinde etkilediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak bizler firmamız özelinde bir dünya şirketi pozisyonumuz ve Çin ofisimizle sürekli iletişimde olduğumuzdan sürecin ticari yönetimi konusunda önlemlerimizi almıştık. Aynı zamanda henüz Türkiye’de ilk vaka dahi görülmeden önce fabrikamızda düzenli olarak dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirmeye başlamıştık. İlk vakanın ülkemizde görülmesiyle birlikte hem çalışanlarımızın hem de toplum sağlığının koruması adına ofis çalışanlarımız evden çalışma düzenine geçti. Fabrikamızda ise üretim hattımızda sosyal mesafe kuralına uygun düzenleme ve vardiya sistemimizin yeniden düzenlenmesiyle birlikte üretimimizi güvenle sürdürmeye devam ettik. 

ARTAN ENERJİ İHTİYACINA ÇÖZÜM SAĞLADIK 

Koronavirüs salgını bazı sektörlere ağır darbe vururken, bilindiği gibi bazılarında daiş yükünü kat kat artırdı. Kimi sektörlerde ciddi bir iş gücü fazlalığı ortaya çıktı, kiminde ise iş gücü talebi patladı. Sağlık, nakliye ve dağıtım, gıda, online eğitim ve iletişim sektörü iş yükü artan sektörlerden bazıları. Bizler de elektrik elektronik sektörü olarak bu sektörlerin dolaylı katkılarını sağlayan bir sektörüz. Özellikle fabrikalar üretim sürecinde artan enerji ihtiyacını sağlıklı ve kaliteli bir şekilde sürdürmek için ihtiyaçlarını yeniden planladılar. Örneğin hem mevcut hastanelerde hem de yeni yapılan sahra hastanelerinde enerji ihtiyaçlarının karşılanması sürecinde biz Elektra Elektronik olarak Medikal Transformatör ürünümüzle yer aldık. Hızlı planlama ve üretim sürecimizle ürünümüzü üretip projelere katkı sağladık.

B PLANIMIZI BAŞARIYLA YÜRÜTÜYORUZ 

Şu anda hali hazırda B planımızı başarıyla yürüttüğümüzü söyleyebilirim. Dünyada ve ülkemizde oluşan ihtiyaçlara karşılık vermek adına mühendislik ve üretim birimimiz oldukça yoğun çalışıyor. Bu süreci aslına yine çalışarak aşıyoruz diyebilirim.

ENERJİ KALİTESİ ÇÖZÜMLERİYLE İLGİLİ EĞİTİM YAPACAĞIZ 

Firmalarda dijitalleşme dönemimizin en önemli noktalarından biri elbette. Bizler zaten mevcut müşteri takibimizi, üretim, tedarik ve teslimat süreçlerimizi CRM programımız ile takip ediyorduk. Ürünlerimizdeki tasarım ve üretim arasındaki akışı sağlayan yazılımlarımızla da süreci oldukça başarılı bir şekilde yönetebildik. Ayrıca 2019 yılında ülkemizde 6 farklı şehirde elektrik mühendislerine yönelik gerçekleştirdiğimiz Enerji Kalitesi Çözümleri eğitimimizi bir webinar ile gerçekleştirme planımız bulunuyor.

TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN YÜKSELECEĞİNE İNANIYORUM 

Koronavirüs süreci öncesinde yoğun olarak çalışan herkes gibi ben de bu süreci avantaja dönüştürmeye çalışıyorum. Uzun zamandır okumak isteyip vakit bulamadığım kitaplar vardı. Ayrıca oluşturduğum film listelerindeki filmleri izlemeye çalışıyorum. Bu süreç aslında tüm insanlığa olduğu gibi bana da öncesinde tüm dünya üzerinde ne kadar özgürce hareket ettiğimizi ve bunun önemini fark ettirdi. Fakat bundan sonra eskiye dönüş yerine yeni bir normal gelişeceğini de düşünüyorum. İnsan elbette hayatını güven duygusu üzerine şekillendiren bir varlık. Güvende olma hissini sürdürebilmek adına bilimin öneminin daha da artacağı kanısındayım. Ayrıca ülkelerin sanayileşmeye başlamasıyla önemini yitiren tarım ve hayvancılık sektörlerinin de yükselişe geçeceği kanaatindeyim.