Seza Çimento, fabrikanın duyduğu enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla güneş enerji santraline yatırım gerçekleştirdi. Bu konuyla ilgili hizmet almak içinse Gumbel Group bünyesinde faaliyet gösteren Heran Enerji ile sözleşme imzaladı. Tesisin 2021 yılı bitmeden devreye alınması planlanıyor.  21MWp kapasiteli projeyle ilk etapta fabrikanın enerji tüketiminin %30’unun karşılanması hedefleniyor.

“ENERJİ İHTİYACIMIZI YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN KARŞILAYACAĞIZ” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık; “Seza Çimento olarak kurulduğumuz ilk günden beri çevreye duyarlı üretim gerçekleştirmeyi, verimliliğimizi artırmayı ve çevre bilincimizi üst seviyelere çıkarmayı hedefleyen yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Hedeflerimizden biri de enerji ihtiyacımızı yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamaktı. Bu hedefimize ulaşma konusunda ilk adımımızı attık ve sözleşmemizi Gumbel Group ile imzaladık. 2021 yılı sonunda devreye girmesini planladığımız öztüketim güneş enerji santrali projemiz, Elazığ’ımızın en büyük öztüketim güneş enerjisi santrali olacak. Avrupa Yeşil Mutabakatı ve benzeri yaptırımlara gerek kalmaksızın doğanın sesini duyuyor, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“KARBON AYAK İZİMİZİ ORTADAN KALDIRACAK” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Gumbel Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem; “Türkiye’de güneş enerji santrallerinin yatırım, danışmanlık, EPC, bakım onlarım konularında hizmet gerçekleştiriyoruz. Tesislerin kendi elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamak üzere yatırım yapması çok önemli… Bu yatırım sayesinde Türkiye’nin dış kaynaklara olan bağımlılığı azalıyor. Ayrıca karbon ayak izimizi de ortadan kaldırıyor. Çimento fabrikaları yüksek enerji tüketen sanayi tesisleridir. Burada hayata geçen projeler sayesinde yüksek enerji tüketiminin üçte biri güneş enerjisinden elde edilecek. En önemlisi de hem elektrik tüketim fiyatı sabitleniyor hem de hat kayıpları sıfırlanıyor. Yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları ile üretilen her bir kWh enerji ile doğaya derin bir nefes aldırmış olacağız” dedi.