Çevreye ve doğaya karşı sorumluluk bilinciyle hareket eden Ekoten, kumaş üretiminde yeni yöntemler geliştirmektedir. Ekoten bir diğer yandan sürdürülebilirlik alanındaki yatırımlarını da sürdürüyor. Firma, örgü fabrikasında ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 55’ini çatısına kurduğu GES projesinden sağlıyor. Ekoten, kendi ürettiği temiz enerjinin yanında, 2020 yılında satın alınan elektrik enerjisinden kaynaklanan karbon salınımını da I-REC sertifikası ile sıfırlamıştır. Ekoten, SOCAR Enerji firması ile işbirliği gerçekleştirdi ve bu süreci belgeledi. I-REC Uluslararası Yeşil Enerji Sertifikasına sahip oldu. 

“ÇEVREYE DUYARLI ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Ekoten Genel Müdürü İshak Aydın Öztürk, “Daha iyi bir gelecek yaratmanın sürdürülebilirlik ile mümkün olacağına inanıyoruz. Bu konuda da tekstil endüstrisine öncülük ediyoruz. Kumaşları sürdürülebilir malzeme ve metotlarla üretiyoruz. Bu sayede çevremize duyarlı çözümler sunuyoruz” dedi. 

“VAP PROJESİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Ekoten Makine ve Enerji Müdürü Taylan Tugay, “Sürdürülebilir stratejilerimiz doğrultusunda önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Son 10 yıl içerisinde yaklaşık 35 Enerji Kaizen Projesin üzerinde çalıştık ve tamamladık. Bu sayede 3250 TEP  azaltımı ile 19400 ton CO2 eşdeğeri sera gazı emisyon azaltımı gerçekleştirdik. Enerji tasarrufuna önemli bir katkı sağlayan 35 projeden 2’si Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile VAP Projesi olarak gerçekleştirdik.” diye konuştu.