Yaklaşık 2 senedir süren altyapı çalışmalarını bitirdikten sonra Eğitim Yönetim Sistemi (Learning Management System) platformunu hayata geçiren Çataklı Enerji, mayıs ayı eğitimleri için kayıtlarının devam ettiğini bildirdi.

Temel Fotovoltaik Sistemler ve Solar Termal kitaplarına dayanan eğitimlerinde, kitaplarının her sayfası seslendirilmiş bir şekilde PowerPoint sunumu olarak sisteme yüklenmiştir. Katılımcıların öğrenme seviyesi her bölümün sonunda yapılan testlerle değerlendiriliyor. Geçemez ise bir sonraki bölüme devam edemiyor. 

DERSLERİN SONUNDA KATILIM BELGESİ VERİLİYOR 

Fotovoltaik eğitimin ders saati olarak toplam süresi yaklaşık 9 saat ve Solar Termal dersleri ise 14 saat olarak karşımıza çıkıyor. Katılımcı eğitim başlama tarihini kendi programına göre planlayarak kendisi belirleyebiliyor. Eğitimine başladıktan sonra fotovoltaik derslerini 2 hafta, solar termal derslerini 3 hafta için de bitirmesi gerekiyor. Bu süre içinde belirli saatler arasın da canlı destek alabilecek konumda oluyor. Buna ek olarak hafta için de belirli konular canlı yayın da ders olarak işlenecek şekilde programlanmış olan bu eğitimler için hedef uygulama eğitimi için teorik bilginin hepsinin öğrenilebilmesidir. Tüm dersleri ve testleri bitirdikten sonra DGS ve Çataklı dan katılım belgesi alınmaktadır. Teorik eğitimi bitirenler 2 günlük uygulamalı eğitimlerine merkezlerimizde katılmaya hak kazanıyorlar. Uygulama eğitimlerine katılanlara ayrıca katılım belgesi verilmektedir.