Yatırımlarına devam eden Güriş'in enerji grubu Mogan Enerji Yatırım Holding, Aydın Germencik ilçesinde kurduğu 50 MW gücündeki EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali devreye aldı. 
EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali, türbin ve ilgili tüm ekipmanların montajı ve devreye alınması 38 günde tamamlandığı belirtilen şirket açıklamasında, faaliyete geçen santralde üretilecek 400 milyon kWs temiz elektrik, yıllık 15 milyon dolarlık gaz ithalatının yerini alarak 170 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılanacağı aktarıldı. 

DÜNYA REKORU KIRDILAR

Jeotermal enerjide sekizinci santralleri olan EFE 8 Jeotermal Santrali’nin, elektrik üretimine 38 gün gibi kısa bir sürede başladığını ve bu alanda dünya rekoru kırdıklarını ifade eden Mogan Enerji Yatırım Holding CEO'su Ali Karaduman, EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali ile birlikte yenilenebilir enerji alanında 3.5 milyar kWs, yalnızca jeotermal enerji alanında ise 2 milyar kWs elektrik ürettiklerini belirtti. Hedeflerinin jeotermal enerji üretiminde kapasite faktörü açısından dünya birinciliği olduğunu vurgulayan Karaduman, Türkiye’de 900 bin hanenin yıllık elektriğini jeotermal enerjiden karşıladıklarını ifade etti.