Eczacıbaşı Topluluğu, 2008 yılından beri sürdürülebilirlik raporu hazırlayarak hem kamuoyuyla paylaşıyor hem de ileriye yönelik hedeflerini ortaya koyuyor. Eczacıbaşı Topluluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, hazırladıkları raporda topluluğun kuruluşundaki faaliyetleri, ürün ve hizmetlerin hem sosyal hem ekonomik hem de çevresel etkileri ile ilgili politikalar ve uygulamalar yer alıyor. 

İKLİM VE ÇEVRESEL ETKİLER AZALIYOR 

Eczacıbaşı Topluluğu 2019 yılı raporu kapsamında hayata geçirilen uygulamalar sayesinde iklim ve çevresel etkilerin azaldığına yönelik bir ilerleme kaydedildi. Ton başına enerji tüketim değerini baz yıl olan 2016’ya göre yüzde 3,5 ve sera gazı emisyonunu yüzde 2,2 oranında azaltırken, geri kazanılan ve yeniden kullanılan atık oranını ise bir önceki seneye göre yüzde 12 artırmayı başardı.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANDI 

Eczacıbaşı Topluluğu, belirlediği öncelikler arasında fırsat eşitliğine de yer vardı. Bu noktada işe alımda, istihdamda ve yönetimde kadın çalışan oranının yükseltilmesine yönelik çalışmalara ağırlık verildi. Beyaz yaka kadın çalışan oranının işe alımda yüzde 40’a ulaştı. İstihdama ise yüzde 34,3 oranında artış sağlandı. (AA)