İskoçya’nın Glasgow şehrinde 31 Ekim’de başlayan ve iki hafta sürecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP26) 120’ye yakın ülke lideri katılım gösterdi. Ayrıca dünyanın önemli şirketlerinin üst pozisyondaki yöneticileri de küresel ısınma konusunun etkilerini masaya yatırdı. 

COP26 kapsamında TÜSİAD desteğiyle düzenlenen “Türkiye’nin Karbon Nötr Yol Haritasına İş Dünyası Perspektifinden Bakış” oturumu gerçekleştirildi. Oturum Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol’un açılış konuşmasıyla başladı. Oturumun başkanlığını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar üstlend,. Konuşmacılar arasında Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet Alemdar, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Yeşil Ekonomi ve İklim Hareketi Müdürü Harry Boyd-Carpenter katıldı. 

SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR

“SU AYAK İZİMİZİ ÖNEMLİ ORANDA İYİLEŞTİRDİK”

Oturumda konuşma gerçekleştiren Eczacıbaşı Topluluğu’nun CEO’su Atalay Gümrah, “Türkiye’nin sıcaklık ortalamaları artıyor. Bu sebeple su kaynakları üzerindeki baskı da yoğunlaşıyor. Eczacıbaşı Topluluğu olarak ihracatımızın büyük bir bölümünü AB ülkelerine gerçekleştiriyoruz. Bu sebeple Türkiye için Yeşil Mutabakat’ın gerekliliklerini kavramak ve uyum sürecine hızlı bir şekilde adapte olmamız gerekiyor. Eczacıbaşı Topluluğu olarak 2006 yılında Global Compact’ı imzaladık. O tarihten beri karbon salımımızı düşürmek, su tüketimimizi azaltmak için çalışıyoruz. İklim değişikliğinin başlıca neticelerinden biri olan su kaynaklarının azalışının Eczacıbaşı Topluluğu’nun da çalışma biçimini değiştirmeye zorladı. Yaptığımız çalışmalar neticesinde su ayak izimizi önemli oranda iyileştirdik” dedi.