Eaton 93PM G2 Kesintisiz Güç Kaynağı, Hotsync Paralelleme Teknolojisi Ve Hot Swap Modüler Tasarımı İle Veri Merkezleri İçin Daha Ölçeklenebilir Ve Esnek Hale Geliyor

Güç yönetimi şirketi Eaton, 93PM üç fazlı Kesintisiz Güç Kaynağının (UPS) ikinci neslini tanıttı. Eaton 93PM G2'nin modüler ve ölçeklenebilir tasarımı, veri merkezi operatörlerinin iş talepleri doğrultusunda kapasitesini ve güç korumasını artırmasına ve aynı zamanda sektörün kendi sınıfındaki en düşük toplam sahip olma maliyetini (TCO) sağlamasına olanak tanıyor. Koruma, güvenlik ve iş sürekliliği, 93PM G2 UPS serisinin merkezinde yer alıyor. HotSync Paralelleme ve Hot Swap Modül değişim özelliği kullanılabilirliği artırıyor. Elektriksel risklerini azaltmanın yanı sıra, siber güvenlik risklerini de azaltan haberleşme kartları ve ek koruma sağlamak için uzaktan izleme özellikleri ilave edildi.

Modüler ve ölçeklenebilir UPS (KGK) tasarımları daha esnek, verimli ve uygun maliyetli olup, müşterinin tam olarak ihtiyaç duyduğu güç seviyesini seçmesine ve talep doğrultusunda kademeli olarak artırmasına olanak tanıyor. Çalışır durumda değiştirilebilir güç modülleri sayesinde, UPS'e ek modüller eklenerek her an UPS kapasitesinin artırılmasına olanak tanıyan kapasite artışı kolay bir şekilde, verimli ve tam zamanında gerçekleşiyor. 50 veya 60 kVA'lık kapasitedeki modüller, UPS sisteminin kapanmasına gerek kalmadan veya kritik olan yüklerinizi etkilemeden ilave edilebilir.

Eaton Elektrik Türkiye Ülke Müdürü Yılmaz Özcan, "93PM serisi her zaman toplam sahip olma maliyeti ve mümkün olan en yüksek kullanılabilirlik için iki ana konuya odaklanmıştır. İkinci nesil, siber güvenlik, çalışır durumda değiştirilebilir güç modülleri ve UPS’in yenilenebilir enerji sistemlerini desteklenmesine ve veri merkezine gelir kaynağı haline getirilmesine yardımcı olan Eaton'un EnergyAware çözümünü ekleyerek önceki 93PM serisinin başarısı üzerine inşa ediliyor. Bu yeni özellikler bir araya geldiğinde verimliliği, kullanılabilirliği arttırarak işletim maliyetlerini önemli oranda düşürüyor." dedi.

SİBER GÜVENLİĞİ ARTIRIYOR 

93PM G2 UPS, işletmeler ve kritik altyapılar için % 100 kesintisiz çalışma süresi sağlamak üzere tasarlandı. HotSync paralelleme teknolojisi ile sistem kullanılabilirliği daha da artırıldı. Geleneksel bir UPS sisteminde, UPS'ler arasındaki haberleşme kaybı, sistemin by-pass'a geçerek yedekleme sistemini etkin bir şekilde çalışması durumunu ortadan kaldırıyor, Eaton 93PM G2'nin HotSync özelliği yüksek risk barındıran bu tek hata noktasını ortadan kaldırarak daha fazla güvenilirlik sağlıyor. Siber güvenliği artırmak için, UPS ağ bağlantısı, siber güvenlik tehditlerine karşı koruma sağlayan, IEC 62443-4-2 ve UL 29001-1 sertifikalarını sektörde ilk alan şirket olan Eaton, Gigabit Ağ Kartı ve Endüstriyel Gateway Haberleşme Kartı ile sağlanıyor. Sistemin kullanılabilirliğini ve güvenliğini daha da artırmak için, Eaton 93PM G2 UPS, Eaton'ın birinci sınıf üç fazlı UPS'leri gibi, mevzuata uygunluk sağlamak ve güvenli kullanım sağlamak için tasarlanmış, test edilmiş ve dahili koruma bileşenlerin sahiptir. Bu, ek harici koruma sistemi kurmaktan daha güvenli ve daha ekonomiktir, tipik olarak geri besleme koruması için 1000 avrodan ve harici statik transfer anahtar sigortaları için 500 avrodan fazla bir tasarruf yapılmasına imkan tanıyor. 

ENERJİ TASARRUFU SAĞLIYOR 

Eaton 93PM G2, Eaton’ın daha yüksek tasarruf, daha düşük çalıştırma maliyetleri ve hatta gelir elde edebilen lider teknolojileri sayesinde sınıfındaki en düşük toplam sahip olma maliyetine sahiptir. Çift dönüşüm verimliliğini, (yüzde 97'ye kadar) işletim ve soğutma maliyetlerini düşürür; Eski nesil bir UPS'inizi Eaton 93PM G2 ile değiştirmek, 2-3 yıl içinde yatırımın kendisini finanse etmesini sağlayacak. Eaton’ın Enerji Tasarruf Sistemi (ESS) verimlilik seviyelerini %99'un üzerine çıkarırken Değişken Modül Yönetim Sistemi (VMMS), yedek UPS sistemlerinde tipik bir durum olan UPS yük toplam seviyesinin düşük olduğu anlarda bile en yüksek verimlilik seviyesini elde etmeye yardımcı olur. Yatırımın getirisini ve rekabet gücünü artıran 93PM G2, bir Eaton EnergyAware teknolojisine sahip UPS serisidir. Bu, çevreyi, talebe verilen yanıtı ve yan hizmetler ile yenilenebilir enerjinin daha geniş kullanımını desteklemesini sağlarken ve tasarruf ve ek gelir yaratırken Küresel Kurumsal Sosyal Sorumluluğu olumlu yönde etkiler - şebeke desteğine tahsis edilen güç başına MW başına 50 bin avroya kadar yıllık getiri ile EnergyAware, kritik yük korumasını olumsuz etkilemeyen, arızaya karşı güvenli ve kontrollü bir şekilde yürütmeye devam eder. Eaton 93PM G2 UPS, güç ve BT altyapısının ayrılmaz bir parçası olarak UPS'i izleyen ve yöneten Eaton’ın Akıllı Güç Yönetimi (IPM) yazılımıyla uyumludur. Bakım ve servis, standart olarak yerleşik olan ve UPS'e yönelik herhangi bir güç veya siber güvenlikle ilgili tehditlere hızlı yanıt veren Eaton’ın yeni Uzaktan İzleme Hizmeti tarafından desteklenir.