Eaton, rack montajlı 5P lityum iyon kesintisiz güç kaynağını (KGK) piyasaya sürdü. Eaton 5P UPS platformunun sunduğu sınıfının en iyisi güvenilirliği temel alan 5P lityum-iyon UPS ünitesi, artırılmış şebeke güvenliği, uzatılmış batarya ömrü ve uzaktan yönetim yeteneğiyle güvenilir ve entegre bir çözüm sunuyor. Bu özellikleri, bu üniteyi dağıtılmış IT ve sınır bilişim ortamları için en ideal çözüm haline getiriyor.

5P lityum iyon UPS ünitesi, kurşun asit bataryalara göre daha yüksek performans ve sekiz yıla kadar uzayabilen hizmet ömrü sunan lityum iyon bataryaları kullanarak orta vadede batarya değişimi ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Lityum-iyon bataryalar 3 kat daha hızlı şarj edilebiliyor. Bu özellik sayesinde güç kesintisi ihtimali azalırken, çalışma süresi ise artıyor.

Eaton Ürün Müdürü Stéphane Lacroix, “IT öncelikleri değişip gitgide daha fazla şirket sınır bilişimini ve dağıtılmış altyapıyı benimserken, IT ve veri merkezi profesyonelleri tesis içi destek için minimum kapasiteyle çalışabilen güvenilir çözümlere ihtiyaç duyuyor” dedi ve  ekledi; “5P lityum-iyon UPS, UPS teknolojisinde büyük bir atılım demek. Bakım masraflarını azaltıyor, güvenliği artırıyor ve iş sürekliliğini sağlarken profesyonellere ihtiyaç duydukları güvenilir yedek güç çözümünü sunuyor.”

Eaton’ın 5P lityum-iyon UPS ünitesinin sahip olduğu bütünleşik batarya yönetim sistemi (BMS); batarya performansı, şarj döngüleri ve sıcaklığı aktif olarak izleme hakkındaki güncel verilerle kullanıcıyı UPS bataryasının kullanım ömrü hakkında bilgilendiriyor. UPS ayrıca UL 2900-1 ve IEC 62443-4-2 standardıyla uyumlu isteğe bağlı Eaton Gigabit Network Card, cihazıyla şebeke güvenliğini artırıyor. Bu cihaz, çalışma süresini ve siber güvenliği artırmak için tasarlandı.

Eaton 5P lityum iyon UPS ünitesinin ek özelikleri aşağıdaki gibidir:

•    Kullanıcı dostu ve piyasadaki emsal kurşun asit UPS ünitelerine göre %20 daha hafif tasarım
•    Basit konuşlandırmaya olanak tanıyan çok yönlü montaj seçenekleri
•    Daha az rack alanı ve daha küçük ayak izi için kompakt 1U ve ince duvara montajlı tasarım
•    UPS ve akü için standart 5 yıl garanti (sadece belirli ülkelerde)