E-yakıt için devrim niteliği taşıyan yeni bir pilot projeye imza atılıyor. Uluslararası şirketler ve Alman hükümeti bu projeyi destekleyecek. Pilot proje kapsamında Şili’de kurulacak tesiste 130 bin litre e-yakıt üretimi gerçekleştirilecek.  

BÖLGENİN RÜZGARINDAN YARARLANILACAK 

Şili’de hayata geçirilecek “Haru Oni” projesi kapsamında Siemens Energy iklime duyarlı, sentetik e-yakıt üretmek için dünyanın ilk entegre, ticari ve endüstriyel ölçekli tesisini kurmaya hazırlanıyor. "Haru Oni" pilot projesi, yeşil rüzgar enerjisi yardımıyla iklime duyarlı yakıt üretmek için bölgenin rüzgar koşullarından yararlanacak. Projenin başlangıç aşamasında 130 bin litre e-yakıt üretilmesi hedefleniyor. İlerleyen zamanda ise kapasitenin yılda 55 milyon litreye çıkarılması ve 2026 yılına kadar 550 milyon litre üretim yapılması planlanıyor. 

İLK ALICISI PORCHE OLACAK 

Porche, ilk alıcısı olacağı yeşil yakıtı öncelikli olarak yarış pistlerinde ve araç denemelerinde kullanmayı planlıyor.  Bir sonraki adımda ise seri üretim spor arabalarda kullanmayı hedefliyor. Projenin Siemens Energy ve Porsche dışındaki diğer ortakları enerji şirketi AME, Şili petrol şirketi ENAP ve İtalyan enerji şirketi Enel’dir.