Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk elektrikli seri üretim 4. seviye sürücüsüz otobüs tanıtımına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin de markalarımızın da ismini duyuracaklar” dedi. 

KARSAN OTONOM ATAK ELECTRIC YOLDA 

Karsan Otonom Atak Electric'in ilk yolcusu Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Sürücü koltuğunun boş olduğu araç, seviye 4 otonom özelliklerine sahip. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tur atan Erdoğan, konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Erdoğan, “Karsan ve ADASTEC ortaklaşa olarak yapay zekanın ideal ürünlerinden birini üretti. Test sürüşünün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılmasından dolayı mutluyuz. 8 metre boyundaki araçta herhangi bir ses bulunmuyor. Ayrıca yapay zeka yayalara, tüm trafik sinyallerine karşı duyarlı durumda. Bu proje aynı zamanda temiz enerjinin de ön adımları.” dedi.  

“DÜNYA TEMİZ ENERJİYE DOĞRU GİDİYOR”

Erdoğan, "Seri üretimle birlikte bu sektörde inanıyorum ki ülkemizin adını da markalarımızın adını da duyuracaklar, bunda hiç şüphem yok. Bunun da ilk adımının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden atılmış olması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Bundan sonraki süreçte de bu seri üretimle birlikte artık mazottu, benzindi bunlar kalkıyor. Her şey artık elektrikliye dönecek. Böyle bir sürecin içerisindeyiz. Bu tabi aynı zamanda temiz enerjinin de ön adımları. Çünkü dünya temiz enerjiye gidiyor. Bu iklim değişikliğinin tartışıldığı, en önde olduğu bir sürecin içerisinde... Bize de diyorlar 'Siz niye iklim değişikliği noktasında adım atmıyorsunuz?' Ben bunu diyenlere şunu söylüyorum, Amerika şu anda iklim değişikliği ile ilgili adımı atsın, biz de atarız. Onlar atmaz, biz atarsak... Bizim şu anda sanayimizde durum ortada. Bizim de güçlü bir sanayiye sahip olmamız için her şeyden önce bazı öncü ülkelerin bu adımı atması lazım. Biz, hiçbir zaman bu konuda geride kalmayız, adımı atacağız." dedi. (AA)