Enerji sektörü ve çalışanlarıyla ilgili olarak farkındalık yaratmayı hedefleyen “Enerji Çalışanları Haftası” bu yıl 9 -16 Kasım tarihleri arasında kutlanıyor. Enerji çalışanlarının haftasını kutlayan Bakan Dönmez, enerji çalışanlarının en zor günlerde bile hayatın durmaması için büyük bir fedakarlıkla görevlerini sürdürdüklerini belirtti. 

KOVİD-19’DA İLETİŞİMİN ÖNEMİ ARTTI

Enerji sektörünün Türkiye genelinde 470 bin çalışanı bulunuyor. Enerji Çalışanları Haftası kapsamında açıklama gerçekleştiren Bakan Dönmez, özellikle pandemi döneminde çalışmalarını fedakarlıkla yöneten çalışanları tebrik etti ve konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Enerji sektörünün dinamikleri her geçen gün dünya düzeninden etkileniyor. İnsanları talepleri de benzer ölçüde değişkenlik gösteriyor. Bu durum hem mesajların içeriğini hem de kullanılan teknolojilerin yapısını da değiştiriyor. Özellikle koronavirüs salgınının yaşandığı kriz dönemlerinde iletişimin önemi bir kez daha arttı. Enerji çalışanları bu zor günlerde yaşamın durmaması için büyük bir fedakarlıkla görevlerini sürdürdüler. Karşılıklı diyalog üzerine inşa edilen iletişim faaliyetleriyle enerji sektörü bugün güçlü bir marka algı inşa etti” dedi. 

EİG’NİN GİRİŞİMLERİ İLE BAŞLADI

Enerji İletişim Grubu’nun (EİG) ilk kez 2018 yılında enerji çalışanlarına yönelik bir haftanın düzenlenmesiyle ilgili çalışmalarına başladı. Enerji Çalışanları haftası ilk defa 2019 yılında kutlandı. Riskli ve uzmanlık isteyen bir alan olan enerjide, akaryakıt sektöründe 250 bin, elektrik üretim, dağıtım ve perakendede 80 bin, doğalgazda 10 bin, LPG’de 50 bin ve kamuda 80 bin olmak üzere 470 binin üzerinde çalışan görev yapıyor.