ISOMER Isıtma Soğutma Merkezi Genel Koordinatörü İlgin Eray, güneş enerjisinin evlerde ısıtma amacıyla kullanılabileceğine dikkat çekerek bu sayede hem maliyetleri hem de ithalatın azaltılabileceğini söyledi. 

ISI POMPASI NASIL ÇALIŞIR?

Elimizde güneş gibi sonsuz bir kaynak ve ısı pompası gibi Avrupa’da uzun yıllardır kullanılan bir sistem var. Güneş enerjisinden beslenen ısı pompası ile evler ısıtılabilir ve evlerin sıcak su ihtiyacı karşılanabilir. Bu sistem hem maliyeti düşürür hem de Türkiye’nin enerji ithalatını azaltır.” diyen Eray, ısı pompasıyla ilgili kapsamlı bilgiler verdi. Eray, “Isı pompası sistemi Avrupa’da yıllardır kullanılıyor. Isı pompası ısı enerjisini bir ortamdan diğer ortama taşıma prensibiyle çalışıyor. Ayrıca bu sistem elektrikle besleniyor. 
Gerekli şartlar sağlandığı zaman enerji düşük maliyetlerle kullanıma sunulabiliyor. Isıtma ihtiyacını karşılayan ısı pompası soğutma ve sıcak su ihtiyacını da karşılayabiliyor. Isı pompaları tüm bunları yaparken sadece elektrik enerjisine ihtiyaç duyar. Çatıya yerleştirilecek güneş panelleri ile elektrik ihtiyacının bir bölümü de bu şekilde maliyetsiz karşılanabilir.” dedi.