Buhar jeneratörü üretimiyle endüstriyel tesislere hizmet sağlayan Jenesis, enerji verimliliği konusunda da işletmelere önemli avantajlar sağlıyor. Dijital dönüşümü ve işletmelere sağladığı katkı konusunda bilgi veren Jenesis Genel Müdürü Fatih Savaşkan, bakış açısının zaman içerisinde değiştiğine vurgu yapıyor. 

İŞVEREN DE ÇALIŞAN DA MUTLU 

Bir üniversitemizdeki 8 km'yi bulan buhar ve kondens hatlarının bakım ve onarımından sorumlu 8 kişilik ekip biz kontrol ve otomasyon sistemi kurmaya başladığımızda hiç memnun değillerdi. Otomasyon ve kontrol sayesinde işsiz kalacaklarını kendi işlerini makinaların yapacağını düşünüyorlardı. Biz montajları yaparken bakışlarındaki endişe daha dün gibi hatırımdadır. Uygulamanın ortalarında bizi yavaş yavaş tanımaya ve sohbet etmeye başladıkça konuya bakışları değişmişti ama yine de emin değillerdi. İşin sonunda kontrol ve otomasyon sayesinde sistemlerdeki sorunlar daha hızlı ve atlanmadan fark edilmeye başlandı. Bu sorunları çözmek için de ekip eskisinden de çok çalışmaya başladı. Eskiden insan gözüyle ve zamanında tespit edilemeyen sorunlar artık önlerine birer iş listesi olarak gelmeye başlamıştı. Birkaç yıl sonra ziyaretlerine gittiğimde ekip 10 kişiye çıkmıştı. Sistem eskisinden daha sorunsuz ve daha verimli çalışıyordu. İşveren de çalışanlar da daha memnundu.
Dijitalleşme sayesinde farkındalıkların artmakta, bilgiye ulaşma kolaylaşmakta, daha hızlı ve doğru tespitler yapılabilmektedir. Bu durumda çalışanların yaptıkları işler değişim gösterse de mükemmele yaklaşmak mümkün olmaktadır.