İZMİR (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (Dicle EDAŞ), Irak sınırındaki Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yolu kardan ötürü kapalı olan bir köyde yaşayan 8 hanenin enerjisiz kalmaması amacıyla katır sırtında ekip göndererek arızayı onardı.

Konuyla ilgili olarak kurum tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs tedbirleri nedeniyle evde kalan abonelerine kesintisiz enerji sağlamak amacıyla çalışan Dicle EDAŞ'ın öte yandan da zorlu kış şartlarıyla da mücadele ettiği bildirildi.

Şırnak’ın sınır ilçesi olan Beytüşşebap’a 23 kilometre uzaklıkta yer alan Gökçe köyünde elektrik taşıyan enerji nakil hattının 3 gün önce yoğun kar sebebiyle koptuğu belirtilen açıklamada, köyle iletişime geçen Dicle Elektrik Dağıtım Beytüşşebap İşletme Yöneticiliği'nin 47 haneli köyde olumsuz kış şartları sebebiyle yanlızca 8 hanenin kaldığı ve diğerlerinin mevsim başında ilçe veya diğer köylere göçtüğü bilgisini aldığı belirtildi.

Açıklamada, yaşanılan arızayı giderebilmek amacıyla araçlarla yola çıkan ekiplerin 1 metreye ulaşan kar sebebiyle birkaç denemeye rağmen geri dönmek zorunda kaldığı, İşletme Şefi Mesut Ataman’ın başında bulunduğu ekibin dün bir defa daha arızayı giderebilmek için araçlarla yola çıktığı, ancak 15’nci kilometrede yine yolda kalındığı bilgisi paylaşıldı.

Ekiplerin bu kez çözüm olarak katırlardan yararlandığına dikkat çekilen açıklamada, köylülerle iletişime geçilerek katır getirmeleri istendiği ve köylülerin kısa sürede getirdiği katırlara yüklenen malzemelerin zorlu bir yolculuğun ardından arızanın gerçekleştiği yere ulaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, gün boyu süren çalışmanın sonunda arıza giderilerek iletim hattının yenilendiği ve 8 aboneye yeniden elektrik verildiği belirtildi.