Daikin, yayınladığı Çevre Raporu ile sürdürülebilir büyümesinin sağlanmasının arkasında yatan temel felsefeyi ve gelecek planlarını anlattı. 2050 yılında sıfır emisyon hedefine ulaşmayı hedefleyen Daikin, 2050 çevre vizyonu kapsamında işletmelerin tüm değer zincirinde toplum üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi, araştırma ve geliştirme çalışmaları, Daikin soğutucu akışkan politikası, üretim faaliyetleri, satın alma süreçleri, tedarik ve lojistik yönetimi gibi eylemlerini başlıklar altında bir araya getiriyor. 

KÜRESEL ÇEVRE SORUNLARINA KATKIDA BULUNMAYI HEDEFLİYOR 

Çevre Vizyonu 2050, ‘Nesnelerin İnterneti (IoT), Yapay Zeka (AI) ve açık çözümler kullanarak dünyanın hava çözümü ihtiyaçlarını karşılarken güvenli ve sağlıklı bir çevre sunmayı ve aynı zamanda küresel çevre sorunlarının da çözümüne katkıda bulunmayı hedefliyor. İlgili raporda, Daikin’in Paris İklim Anlaşması ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ışığında 2050 yılına kadar sıfır CO2 emisyonu hedefine ulaşmak için yaptığı çalışmalar anlatılıyor. Daikin, 2019 mali yılında konut tipi klimalardaki sera gazı emisyonlarının düşürülmesine yönelik globalde gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda normal bir yıla kıyasla 68 milyon ton CO2 eşdeğerinin azaltmaya başardığını belirtiyor. 

DAİKİN ALTIN LEED PROJESİNE KATKI SAĞLIYOR 

Raporda Daikin Türkiye’nin çevre temalı çalışmalarına da yer verildi. Soğutma, ısıtma ve dondurma çözümleri gibi konularda sürdürülebilir binalara ve şehirlere katkı sağladığı örnek projelere dikkat çekildi. Bu anlamda Daikin Türkiye’nin İstanbul’da ‘Altın’ LEED projesine katkıda bulunduğu ve LEED değerlendirme yöntemine göre Altın sertifikasına layık görüldüğü övgüyle söz edildi. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği “Ozon Paneli” etkinliğinin bu yıl İstanbul’da “Enerji Verimliliği” temasıyla gerçekleştirildiği belirtilen raporda; Daikin Türkiye’nin bu etkinlikte son kullanıcı eğitimlerine olan katkılarından dolayı ödüllendirildiği bilgisi de yer aldı.