CW Enerji ve Solarkol, Ar-Ge çalışmalarını tamamen kendi bünyelerinde geliştirdiği güneş invertör sistemleri ile güneş panelleri üreterek, Türkiye'de pazarın yüzde 50'sine ulaşmayı hedefliyor. Düzenlenen basın toplantısında detaylı açıklamalarda bulunan CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Solarkol Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal Boztunalı ve Solarkol Genel Müdürü Kemal Ertuğran yerlilik vurgusuna dikkat çekti. 

“YERLİ VE YENİLENEBİLİR KAYNAKLAR ÖNEM ARZ EDİYOR” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, “Küresel iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında hem yerli hem de yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek önem arz ediyor. Fabrikalardan evlere, ticari işletmelerden otellere kadar her yere güneş paneli kurulabilecek. Mahsuplaşma konusuyla ilgili tüm detaylar düzenlendi. Ayrıca evlerde ihtiyaçtan fazla üretilen enerji elektrik dağıtım şirketleri aracılığıyla şebekeye satılıyor. Off grid denilen şebekeden bağımsız paneller sayesinde ise öz tüketim için elektrik üretimi gerçekleştirilebiliyor” dedi. 

“ELEKTRİK FATURASI ÖDER GİBİ GÜNEŞ ENERJİSİNİ YATIRIMI” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Solarkol Genel Müdürü Kemal Ertuğran, “Türkiye güneş enerjisi pazarından gelecek olan talebe yönelik üretim kapasitesi artırılabilir. İlk etapta aylık 250 adet üretim hedefliyoruz. Hedefimiz öncelikli olarak Türkiye pazarı olacak. Üretim Ankara’da gerçekleştirilecek.  Montaj, dağıtım ve proje aşamalarında CW Enerji ile beraber çalışacağız.” dedi.  (AA)